+ Oktatás

Az év elején akár sztrájkolhatnak is a pedagógusok

pedagógussztrájk pedagógus

A Pedagógusok Szakszervezete azonnali tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a köznevelés területén nem halasztható korrekciókról – erről döntött hétvégén az érdekvédelmi szervezet kongresszusa.

A Pedagógusok Szakszervezete azonnali tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a köznevelés területén nem halasztható korrekciókról – erről döntött hétvégén az érdekvédelmi szervezet kongresszusa. Arról is határoztak, hogy szükség esetén az utcai demonstrációtól, de akár a sztrájktól sem riadnak vissza.

A szakszervezet hétfői közleménye szerint a kongresszus résztvevői megállapították, hogy a köznevelés rendszerének működését számos kérdésben újra kell gondolni: az állami fenntartás ugyanis jelenlegi formájában nem garantálja a zavartalan működést. Szerintük a pedagógusok foglalkoztatásának új rendje átláthatatlanná tette a munkavégzést. A kongresszuson arról is döntöttek: azonnali tárgyalásokat kezdeményeznek a kormánnyal a sürgős, nem halasztható korrekciók végrehajtására.

A résztvevők felhatalmazták a PSZ elnökét, hogy folytasson tárgyalásokat a kormány képviselőivel. A tárgyalások elmaradása vagy sikertelensége esetén pedig 2016 első negyedévében szervezzen utcai demonstrációt, indokolt esetben tegye meg a szükséges intézkedéseket a jogszerű munkabeszüntetés megszervezésére valamennyi köznevelési intézményben.

Arról is döntés született, hogy a PSZ ismét levelet ír a miniszterelnöknek. Korábban, november 23-án az érdekvédelmi szervezet már megkereste levélben Orbán Viktort, hogy tájékoztassa a köznevelés tarthatatlan helyzetéről. Erre a napokban Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár válaszolt, de ezt a választ a kongresszus nem fogadta el. A kongresszus döntéseit elsöprő többséggel hozta meg: 124 igen szavazattal, 1 nem és 1 tartózkodás mellett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top