+ Fotó

Lehet-e vákuumban tartani a kapcsolatokat?

A japánok nem mennek a szomszédba egy-egy bizarrnak tűnő ötletért. Haruhiko Kawaguchi évek óta vákuum-csomagolású embereket fotóz.

Haruhiko Kawaguchi, fotós Hal nem ismeretlen a bizarr művészet kedvelői körében, fotográfiái elkészítése közben egyszerű és mégis meglepő eljárásokat alkalmaz. Az eredmény, ha akarjuk vicces, és ha van kedvünk morfondírozni, akkor elgondolkodtató. Évek óta futó Flesh Love című fotósorozatának legfőbb kelléke egy háztartásban alkalmazható csomag-vákuumozó készülék, melynek segítségével az átlátszó nejlon-csomagolásból ki lehet szippantani a levegőt. Persze, a fotó szempontjából az tűnik igazán izgalmasnak, hogy mi került a csomagba: egy meztelen pár összefonódva, esetleg az összes cipőivel, biciklivel, vagy éppen fegyverekkel…

Haruhiko Kawaguchi - Flesh Love (forrás: facebook)

Flesh Love (forrás: facebook)

Haruhiko Kawaguchi - Flesh Love (forrás: facebook)

Haruhiko Kawaguchi – Flesh Love (forrás: facebook)

 A jelenleg nagyjából nyolcvan képből álló sorozat gyakorlatilag a végtelenségig bővíthető. A projekt érdekessége, hogy a fotósnak a teljes vákuum megvalósítása után – élettani okok miatt – alig néhány másodperce van arra, hogy elkészítse a képeket. Fotós Hal megfigyelése szerint a férfiak gyakrabban esnek pánikba a furcsa helyzettől, a nők inkább arra figyelnek, hogy jól nézzenek ki.

Azt csak remélni merjük, hogy Haruhiko Kawaguchi a fotózás után mindig szabadon engedi modelljeit, s megelégszik azzal, hogy trófeaként megtarthatja, albumba rendezheti és kiállításra viheti a róluk készített fotográfiákat.

További meghökkentő vákuum-fotók a következő oldalon!

Oldalak: 1 2

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top