+ Életmód

Megerőszakolt nők történeteit olvassák fel a litván hírességek

musudaug

Sok oka van annak, hogy a nők miért nem jelentik fel bántalmazóikat. Az egyik fő ok például az, hogy az áldozatokat a mai napig megbélyegzi a társadalom – olvasható a “Moterys Kalba” aktivista csoport oldalán.

Híres litván férfiak olvassák fel megerőszakolt nők történetét a ‎#MUSUDAUG elnevezésű projekt keretein belül, hogy így hívják fel a társadalom figyelmét a problémára.

A projekt a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja (november 25.) alkalmából született, a “Moterys Kalba” csapat ötlete alapján.

Hat híres férfit kértek fel, hogy kamerák előtt olvassák fel a megerőszakolt nők történeteit. A 25 történetből 19 a párkapcsolaton/családon belül történt erőszakról szól: gyerekkorban, serdülőkorban és már felnőtt nőként elszenvedett szexuális bántalmazásokról.

Sok oka van annak, hogy a nők miért nem jelentik fel bántalmazóikat. Az egyik fő ok például az, hogy az áldozatokat a mai napig megbélyegzi a társadalom, gyakori az áldozathibáztatás. Ezen változtatni akarunk. Együtt kialakíthatunk egy olyan biztonságos környeztet, ahol az áldozatok képesek beszélni a velük történtekről, érzelmi, lelki támaszt és végül gyógyulási lehetőséget találnak.

A szexuális erőszak bűncselekmény, bárkivel megtörténhet, függetlenül társadalmi státuszától vagy lakhelyétől.

– olvasható a “Moterys Kalba” aktivista csoport oldalán.

(Forrás: BoredPanda)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top