+ Tudomány

Az új találmány tömegben is képes érzékelni a pokolgépet

Anker-r

A vállalat kész az orosz biztonsági szolgálatok megrendelése esetén az Anker-R prototípust tereppróbára átengedni. A készülék elég olcsó, mintegy 100 ezer rubelbe, azaz 440 ezer forintba kerül.

Egy orosz hadiipari vállalat kifejlesztett egy készüléket az öngyilkos merénylők robbanó mellényeinek kiszűrésére. Az Anker-R nevű berendezés prototípusát a Milipol-2015 biztonságtechnikai kiállításon mutatták be – közölte honlapján a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A készülék, amely iránt Egyiptom már komoly érdeklődést mutatott a kiállításon, öt-hat méteres távolságból jelzi a robbanóanyagot – mondta Vlagyimir Tkacs, a fejlesztő vállalat vezérigazgatója.

A vállalat kész az orosz biztonsági szolgálatok megrendelése esetén az Anker-R prototípust tereppróbára átengedni. A készülék „elég olcsó”, mintegy 100 ezer rubelbe, azaz 440 ezer forintba kerül.

Az Anker-R egy hordozható – ruha alá rejthető – laposképernyős készülékből és egy drót nélküli fülhallgatóból áll. Az elképzelés szerint egy szakértő a készülékkel mozogna, akár embertömegben is, és jelzést hallana a fülhallgatójában, ha a berendezés a pokolgép elektromágneses mezejét érzékeli.

Megrendelés mindazonáltal még nem érkezett a készülékre.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top