+ Irodalom

Milyen könyvek találhatók XVI. Benedek pápa új könyvtárában?

benedek

Az egykori pápa publikációs jegyzéke összesen 135 kötetet tartalmaz, amelyeket 37 nyelvre fordítottak le. A könyvtárban Benedek pápa 1375 tanulmánya is helyet kapott.

Felavatták a XVI. Benedek pápa tiszteletére létrehozott, az általa írt vagy róla szóló könyveknek szentelt könyvtárat a Vatikánban – adta hírül a Metropol.hu.

A gyűjtemény egyelőre 1000 könyvből áll, amelyek részben Benedek pápa adományai. Stefan Heid, a német Görres Társaság a Tudomány Ápolásáért igazgatója korábban elmondta, hogy a 2013-ban lemondott egyházfő már húsz láda könyvet ajándékozott az intézetnek, ahol minden elérhető nyelven gyűjtik a nyugalmazott pápához köthető kiadványokat. Az egykori pápa publikációs jegyzéke összesen 135 kötetet tartalmaz, amelyeket 37 nyelvre fordítottak le. A könyvtárban Benedek pápa 1375 tanulmánya is helyet kapott. A Joseph Ratzinger – XVI. Benedek Római Könyvtár elsősorban a világ minden tájáról Rómába érkező, mintegy 5-6 ezer, teológiát tanulmányozó személy érdeklődésére számít. Az új könyvtár a Görres Társaság jelenlegi intézményi könyvtárának részeként működik. A társaság római intézete történeti kutatással foglalkozik, és a Szent Péter-bazilika közelében lévő, Campo Santo Teutonico (német temető) területén működik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top