+ Irodalom

Mi is történt Bécsben a 4. Donau Lounge-en?

Donau Lounge

Nagyon jelentős kortárs magyar szerzők és gondolkodók is szerepelnek a többnapos programban, hiszen Gárdos Péter, Dragomán György, Kiss Noémi, Szilasi László és Ungváry Krisztián is bemutatkozik a bécsi közönségnek.

A Donau Lounge rendezvényen negyedik alkalommal mutatkozik be a Duna-menti országok irodalma a bécsi Buch Wien nemzetközi könyvvásáron, amely november 15-ig zajlik az osztrák fővárosban. (A fenti képen: Gárdos Péter író és Mercedes Echerer)

A Donau Lounge programon idén 14 országból, csaknem ötven fellépő vett részt – mondta Méhes Márton, a Donau Lounge megálmodója és koordinátora.

Nagyon jelentős kortárs magyar szerzők és gondolkodók is szerepelnek a többnapos programban, hiszen Gárdos Péter, Dragomán György, Kiss Noémi, Szilasi László és Ungváry Krisztián is bemutatkozik a bécsi közönségnek.

A szerdán kezdődött Bécsi Könyvfesztivál központi gondolata a megértés, a közös párbeszéd és a tolerancia jegyében született. Méhes Márton kiemelte:

A fesztivál vezérgondolata a Donau Lounge esetében már a kezdetektől fogva adott volt, hiszen a Duna-menti országokat összekötő kulturális program a kölcsönös megértés és odaadás jegyében működik. A párbeszéd a kortárs irodalmon keresztül igen jól működik, hiszen a szerzők a saját országaik problémáit és múltjukat dolgozzák fel, így személyes történeteken keresztül az emberek megérthetik és megismerhetik, hogy miért gondolkodnak másképpen a szomszédos országok lakói.

Idén a Donau Lounge kilépett a szokásos keretek közül, mert már nemcsak a könyvvásáron tartanak pódiumbeszélgetéseket, hanem az osztrák fővárosban a vásárral párhuzamosan zajló Lesefestwoche című irodalmi rendezvényen is képviseltetik magukat néhány felolvasóesttel.

A Duna Lounge képviseltette magát Marosvásárhelyen, Ukrajnában, Románia egyik legnagyobb könyvvásárán, a Bookfesten és a Lembergben megrendezett nemzetközi könyvfórumon is bemutatkoztak már.

A nemzetközi bécsi könyvfesztivál Ausztria legnagyobb könyvmustrája, amelynek tavaly 38 ezer látogatója volt.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top