+ Oktatás

Roma újságíró a cseh oktatási miniszter szóvivője

Jarmila Balážová

Jarmila Balážová kilencvenes években alapítója és vezetője volt a cseh közszolgálati rádió roma programjának. Később a cseh televízió külső tudósítója lett, majd dramaturgként dolgozott a tévé gyerekműsorain.

Jarmila Balážová lett a cseh oktatásért, ifjúságért és sportért felelős miniszter új szóvivője. Az újságíró eddig az emberi jogi minisztérium sajtóügyeiért volt felelős – írja a romasajtokozpont.hu.

Balážová a prágai Károly Egyetem társadalomtudományi karán végzett újságíróként, szakdolgozatát a

roma média 1989 után

címmel írta meg. A kilencvenes években alapítója és vezetője volt a cseh közszolgálati rádió roma programjának. Később a cseh televízió külső tudósítója lett, majd dramaturgként dolgozott a tévé gyerekműsorain. 2002-től az ország legnézettebb adójának lett a munkatársa, közben a Rádió 6-nak is dolgozott. 2003-ban társalapítója a Romea.cz-nek [a cseh RSK-nak], amelynek elnöke is.

2007-ben újságírói munkájáért Karel Havlíček Borovský-díjat kapott. A kilencvenes évektől roma ügyekben szakértőként dolgozik, számos bizottságnak tagja, valamint a cseh kormány nemzetiségi bizottságának elnökhelyettese is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top