+ Irodalom

Versekre licitálhatsz a Vallai Kertben!

FÉLonline.hu

Aukción bocsátják áruba verseiket a FÉLonline.hu szerzői: az online folyóirat idén is megrendezi népszerű Versaukcióját november 19-én a Vallai Kertben.

Aukción bocsátják áruba verseiket a FÉLonline.hu szerzői: az online folyóirat idén is megrendezi népszerű Versaukcióját november 19-én a Vallai Kertben. Az esten a portál versrovatában az elmúlt egy évben megjelent szövegekre licitálhat a közönség, melyeket különleges nyomtatványon, dedikálva vihetnek haza a szerencsések. Az árverésen befolyt pénzt a szervezők a független lap fenntartásra fordítják.

Tizennyolc pályakezdő, zömében a FÉLonline.hu felületén debütáló költő döntött úgy, hogy „áruba bocsátja” szövegeit, ezzel támogatva a már több mint öt éve függetlenül, önerőből működtetett kulturális folyóiratot, amely több nyomtatott lapszám után 2010-ben vált kizárólag online lappá. Az elmúlt öt évben több mint ezer kulturális kritika és eseménybeszámoló jelent meg a felületen az évente közel 100 vers- és prózapublikáció mellett.

A november 19-én, 19:00 órakor a Vallai Kertben (Budapest, Rumbach Sebestyén utca 10.) kezdődő Versaukció első felében a versrovat egyéves termésének szövegeire licitálhat a közönség, míg a másodikban azokra a versekre, melyek az alkalomra megjelenő idei második, őszi Prezilapban lesznek olvashatók.

A Prezilap 2014 tavasza óta jelenik meg, évente kétszer. A magyar fejlesztésű, világhírű online prezentációs eszköz, a Prezi felületén egyesül az online tartalmak szabad hozzáférhetősége, terjeszthetősége a nyomtatott irodalmi lapok zárt, jól szerkesztett struktúrájával.

A versprezentáció alatt és az est zárásaként zenél a Minden csak átmenet… akusztikus formáció, melynek vezetője maga is a FÉLonline.hu szerzője. Érdemes ellátogatni az estre, ki tudja, egyszer még felbecsülhetetlen érték lesz az itt

megvásárolt, dedikált első, második vagy ki tudja hányadik megjelenés…

A VERSAUKCIÓN FELOLVASÓ SZERZŐK:

Csillik Kristóf

Farkas Kristóf Liliom

Fodor Balázs

Gulyás Bence

Hegedüs Jutas Benjamin

Hyross Ferenc

Jozifek Zsófia

Katona Ágota

Kemény Gabriella

Paluska Zsuzsanna

Szabady Shira

Szabó Csanád

Szén Benjamin

Szolcsányi Ákos

Szurdi Panni

Tinkó Máté

Tóth Kinga

Tuza Mónika Tünde

Az estet vezeti: Braun Barna a FÉLonline.hu alapító-főszerkesztője.

A belépés ingyenes.

 

Braun Barnával készült interjúnkat itt olvashatod el. 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top