+ Életmód

Hogyan védje meg magát a gyereked a szexuális visszaélésektől? – videó

fehérnemű szabály

Habár a szülő gyakran úgy érzi, képtelen átbeszélni ezt a témát, a kiadvány szerkesztői szerint a gyerekek sokkal könnyebben kezelik a kérdést. A videó kapcsán pedig elmagyarázható a kicsiknek a fehérnemű szabály, vagyis, hogy hogyan védhetik meg magukat a szexuális visszaélésektől.

Belegondolni is borzalmas, de sajnos tény, hogy ötből egy gyerek válik szexuális abúzus vagy erőszak valamilyen formájának áldozatává. Mégis, hogyan lehet felkészíteni a gyerekünket, hogyha visszaélést tapasztal azonnal ordítson, és védje meg magát? Pont erre dolgozták ki a „fehérnemű szabály” egyszerű módszerét, mutatjuk mit is jelent. 

Bármelyik gyerekkel megtörténhet, függetlenül nemétől, korától, bőrszínétől, családi hátterétől, vallásától. Az elkövető sokszor a gyerek által is ismert, szeretett személy, és nem feltétlenül felnőtt. Az Európai Tanács azért dolgozta ki a szülők és gondviselők számára a „fehérnemű szabály” egyszerű módszerét, hogy elősegítse a beszélgetést a kisgyerekkel, és ezzel megelőzhető legyen a szexuális abúzus.

– olvasható a csagyi.hu (Család, Gyermek, Ifjúság, Kiemelkedően Közhasznú Egyesület) oldalán.

A cikkben kihangsúlyozzák, hogy

Egy gyerek sem lehet túl kicsi ahhoz, hogy megtanítsuk neki a fehérnemű szabályt, és így nagyobb biztonságban legyen.

És habár gyakran a szülő érzi úgy, hogy képtelen átbeszélni ezt a témát, a kiadvány szerkesztői szerint a gyerekek sokkal könnyebben kezelik a kérdést. A videó kapcsán elmagyarázható a kicsiknek a fehérnemű szabály:

A felnőtteknek szóló rövid anyaggal együtt egy képeskönyvet is kiadtak Kiko and the Hand (Kiko és a Kéz) címen: Kiko, a mesebeli kisgyerek új barátot talál, a színes Kezet, akivel együtt játszhat. (Habár a kiadvány több éves, sajnos a probléma még ma is nagyon aktuális…)

A cikk további részében hasznos információkkal látják el a szülőket.

A teljes cikk ide kattintva érhető el

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top