+ Irodalom

A Griffek kincse ősi mintákkal a legújabb színező

griffek kincse

A színező rajzain a Kárpát-medence területén előkerült 8-10. századi régészeti leletek ősi díszítőmotívumai jelennek meg, melyeket tetszés szerinti színekkel díszíthetsz, fejezhetsz be.

A Griffek kincse kreatív színező értékes darabja lehet a színezni szeretők gyűjteményének, illetve tökéletes választás azok számára is, akik most kapnak kedvet a színezéshez. Ha érdeklődsz a honfoglalás kori tárgyak, illetve az azokon szereplő motívumok iránt, ebből a könyvből nemcsak még jobban megismerheted, de meg-, és újra is alkothatod őket. A színező rajzain ugyanis a Kárpát-medence területén előkerült 8-10. századi régészeti leletek ősi díszítőmotívumai jelennek meg, melyeket tetszés szerinti színekkel díszíthetsz, fejezhetsz be.

A motívumok egy része a kor nomád viseleteiről származik, a többi kép forrása pedig az 1799-ben felfedezett nagyszentmiklósi aranykincs. Az eredeti tárgyak képeit is tartalmazza a könyv, így pontosan tudjuk, hogy néz ki eredetileg, illetve honnan származik az a minta, amelyet éppen színezünk.

A könyvben számos, mondákban szereplő fiktív lény szerepel, ilyen például a színező címét adó griff, vagy a szárnyas oroszlán, de kiszínezheted a valóságos állatokat: kecskét, sast és szarvast ábrázoló rajzokat is. A könyv gyakori motívuma még az életfa, amely a tarsolylemezek, hajfonatkorongok és halántékkarikák gyakori díszítőeleme volt.

Kihívást és izgalmat jelenthet, hogy a színező új mintákat is tartalmaz, olyanokat, amelyek elütnek a honfoglalás kori formavilágtól: tengelyesen tükrözött motívumokat, forgó mintákat, illetve körgyűrűre és a kör középpontjára rendezett mintasorozatokat.
Színvonalas, minden korosztály számára ajánlott könyv, igazi kincs, érdemes beszerezni.

Minta a szolnok-strázsahalmi tarsolylemez csokorpálmamotívumának felhasználásával.

 

A rakamazi mellkorong csőrében ágat tartó sasmadárral és fiókáival

 

Életfamotívum a sárospataki hajfonatkorongról

Griffek kincse életfa eredeti

 

Szárnyas oroszlán és hegyi kecske küzdelme a Nagyszentmiklósi kincs 21. sz. csészéjéről

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top