+ művészet & politika

Ezért tartják ma a fasizmus és antiszemitizmus elleni küzdelem világnapját

a fasizmus és antiszemitizmus elleni küzdelem világnapja

2015. november 9-e van: a gyűlölet és intolerancia Európa-szerte egyre csak növekszik. Nem azt mondtuk, hogy soha többet? – áll az International Day Against Fascism and Antisemitism (A fasizmus és antiszemitizmus elleni küzdelem világnapja) elnevezésű szervezet oldalán.

Ma, november 9-én tartják a fasizmus és antiszemitizmus elleni küzdelem világnapját 1995 óta, a Kristályéjszaka emlékére.

2015. november 9-e van: a gyűlölet és intolerancia Európa-szerte egyre csak növekszik. Nem azt mondtuk, hogy ‘soha többé’?

– áll az International Day Against Fascism and Antisemitism (A fasizmus és antiszemitizmus elleni küzdelem világnapja) elnevezésű szervezet oldalán.

Felszólítjuk a civil szervezeteket, a közösségeket, iskolákat, helyi önkormányzatokat – és téged –, hogy vegyenek részt akcióinkba és csatlakozzanak a gyűlöletkampányok ellen

– írják weboldalukon.

1938. november 9-éről 10-ére virradó éjszaka a nácik több tucat zsidót öltek meg, zsinagógák és zsidó üzletek százait rombolták le és gyújtották fel Németország és Ausztria szerte: a Kristályéjszaka néven elhíresült esemény csak a kezdete volt a központilag megtervezett és irányított, országos zsidóellenes erőszakhullámnak. Nevét a betört kirakatokból szertehulló szilánkokról kapta.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top