+ Média

Lemondott a lap teljes szerkesztőbizottsága

galántai újság

November 3-án benyújtotta lemondását a Galántai Újság teljes szerkesztőbizottsága. A bizottság tagjai azt állítják, hónapok óta nincs egyetértés a Galántai Újság szerkesztőbizottsága és a polgármester, illetve a szerkesztők között

November 3-án benyújtotta lemondását a Galántai Újság teljes szerkesztőbizottsága. A bizottság tagjai azt állítják, hónapok óta nincs egyetértés a Galántai Újság szerkesztőbizottsága és a polgármester, illetve a szerkesztők között – írja az ujszo.com.

Benkovics László a szerkesztőbizottság tagja azt állítja, a polgármester diktál:

Eddig úgy működött a lap, hogy a bizottság ülésein értékeltük az előző számot és megkaptuk a következő újságba szánt anyagokat, amelyeket véleményeztünk. A szerkesztőbizottság ülése után, a nyomtatás előtt elektronikus formában kapjuk meg azokat az anyagokat, amelyeket a polgármester ír, de ezen már nem lehet változtatni. Írásaiban rendszeresen kritizálja a képviselők munkáját. Nem azt mondjuk, hogy ne jelenjen meg egy cikk, hanem, hogy az ellenvélemény is helyet kapjon. Kértük a szerkesztőket, hogy a szerkesztőbizottság üléseire írják meg a cikkeket, de hiába, nem volt együttműködés.

Peter Paška polgármester szerint viszont a szerkesztőbizottság cenzúrázza az írásokat:

Azért van konfliktus a szerkesztőség és a szerkesztőbizottság között, mert a tanács folyamatosan cenzúrázza a szerkesztőket. A szerkesztőbizottság feladata, hogy az újságot előrébb vigyék és nem az, hogy a cikkeket lerövidítsék, vagy gátolják a leközölésüket.

Róbert Rybársky, a Galántai Újság főszerkesztője szerint a szerkesztőbizottság a szólásszabadságot korlátozta:

Azok a bizottsági tagok, akik egyben városi képviselők is, nem értenek egyet azzal, hogy az újságban megjelenjen Marian Süttő edző nyílt levele, vagy egy cikk a polgármester és a képviselők közti ellentétről. A tanács a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozta azzal, hogy megtiltotta Süttő levelének közlését. A szerkesztőbizottság tanácsadói szerepet tölt be, nincs jogköre a Galántai Újság tartalmának és csatolmányainak meghatározásra.

Hogy hogyan reagált erre Benkovics László, megtudhatod az ujszo.com-on.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top