+ Zene

Szívdöglesztő az új Kelemen Kabátban

kelemen kabátban

Nem az volt a szándékunk, hogy minél több dalt rázsúfoljunk az új anyagra, inkább azokat az ötleteket akartuk kidolgozni, amiket igazán erősnek éreztünk. Manapság amúgy is egyre ritkábban hallgatnak végig az emberek egy teljes albumot – mondja Szerecsenkirály.

Vadonatúj stúdióalbummal jelentkezik a Kelemen Kabátban. Az új anyag igazából félúton van az EP és a nagylemez között, merthogy 6 dalt tartalmaz, ebből a Legelőt és a Köszönöm szépent már ismerik a zenekar követői.

Szerecsenkirály a lemezről:

Nem az volt a szándékunk, hogy minél több dalt rázsúfoljunk az új anyagra, inkább azokat az ötleteket akartuk kidolgozni, amiket igazán erősnek éreztünk. Manapság amúgy is egyre ritkábban hallgatnak végig az emberek egy teljes albumot, és mi nem akartunk töltelékdalokat.

A dalok írásánál egy másik elv is vezérelte a csapatot, mégpedig az, hogy ne csak a megszokott vicces-poénos Kelemen Kabátbant kapja vissza a hallgató.

Egy kicsit most levetkőztük a humoros oldalunkat, komolyodtunk arculatban és szövegekben is. Ezáltal egy igazán érzékeny lemez született, eddigi pályánk során a legőszintébb.

A Szívdöglesztő szöveges videója: https://youtu.be/YKCATtzPW1w

Persze, ez az újítás valahol természetes is. 2 szembetűnő változás zajlott le Kelemenékkel a megalakulás óta: egyrészt kiváló zenészeket maguk köré gyűjtve igazi élő zenekar lettek, másrészt nyilván ők sem tudnak elfutni az idő elől.

Őszül a halántékunk, ha megnézitek, érettebbek lettünk, most ebbe az irányba megy az életünk is, hogy komolyodunk. Csak ezt a zenében lassabban lehet átvinni. Arra törekszünk, hogy minél jobb dalokat írjunk, nem arra, hogy minél viccesebbek legyünk. És szeretnénk azt is megmutatni, hogy milyen jó zenészek vesznek minket körül, illetve, hogy mennyire odafigyelünk a profi hangzásra is.

A Szívdöglesztő című lemezt egy dupla lemezbemutató koncerten avatja fel élőben a csapat, 2015. december 5-én és 6-án az Akvárium Klubban.

A Facebook-esemény.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top