+ Sztori

Botrány volt a Művészeti Akadémia közgyűlésén

Civil aktivisták balhéztak a Magyar Művészeti Akadémia mai közgyűlésén – írja az Origo. Egyikük, Gulyás Márton ordibálva szakította félbe az ülést, és lepozsgayzta Fekete Györgyöt.

Civil aktivisták balhéztak a Magyar Művészeti Akadémia mai közgyűlésén  – írja az Origo. Egyikük, Gulyás Márton ordibálva szakította félbe az ülést, és lepozsgayzta Fekete Györgyöt.

Fekete György a közgyűlésen MMA elmúlt évi teljesítményeiről azt mondta:

alakulóban van a magyar művészeti élet legmagasabb szintjének a génbankja a Magyar Művészeti Akadémián.

Később Fekete győztes forradalomnak nevezte 1956-ot. Gulyás ezek után kezdte el a balhét: felment a színpadra, hogy kérdéseket tegyen fel Feketének, és azt kiabálta:

Fekete György a magyar kulturális élet Pozsgay Imréje.

Gulyás és társai az ellen tiltakoztak, hogy az MMA egy új tervezet szerint megkerülhetetlen lesz a magyar kultúrában szétosztandó forrásokban, mindezt a Nemzeti Kulturális Alap vesztére. A helyszíni elmondások szerint ezt az NKA logójának és Fekete György jellegzetes hajkoronájának kombinációjára emlékeztető transzparenssel fejezték ki, illetve a rend megzavarásával. Mikor megpróbálták kivezetni őket, Gulyás Márton leesett a színpadról.

Gulyás azt mondta, az MMA közgyűlése értelmetlen rongyrázás, továbbá szerinte Fekete György úgy méltatja az ’56-os forradalmat, hogy szerinte az államszocializmus alatt „minden segget végignyalt”.

Az MTI az MMA-közgyűlés összefoglalójának végén ennyit írt:

Az elnök beszédét megzavarta a közönségben helyet foglaló Gulyás Márton civil aktivista, aki felment a színpadra, de a biztonsági emberek végül kikísértek. Erre az időre felfüggesztették a rendezvényt, amely pár perccel később folytatódott.

fotó: index.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top