+ Média

Végleg bezár a Cink

Két hónappal ezelőtt mi is hírt adtunk róla, hogy lehúzza a rolót a Cink.hu, de akkor még nem volt biztos, hogy mi lesz a felület, illetve az újságírók sorsa. Most már biztos, hogy a Cink nem folytatódik.

Két hónappal ezelőtt mi is hírt adtunk róla, hogy lehúzza a rolót a Cink.hu, de akkor még nem volt biztos, hogy mi lesz a felület, illetve az újságírók sorsa. Most már biztos, hogy a Cink nem folytatódik.

Az elmúlt hónapokban még időnként posztoltak az oldalra és a búcsúkor sem zárták ki a közös munka további lehetőségét az újságírók. A Cinknek azért lett vége, mert az amerikai Gawker-fejes Nick Denton már nem látta további értelmét a reklámok nélkül, kísérleti jelleggel felhúzott oldalnak.

Ma Inkei Bence írt arról, hogy miért nem lesz folytatás, és arról, hogy ki hol fogja folytatni az írást:

Egy kiskaput ugyanis akkor azért még nyitva hagytunk, hátha valamilyen formában folytatjuk a közös blogolást, de ez végül nem valósult meg, és mindenki másfelé indult el. Szily László mától a 444 munkatársa, Boros András az Origo blogszolgáltatása, a Reblog szerkesztőjeként dolgozik, én pedig a Vs.hu-nál folytatom. Gazda Albert egyelőre könyvet ír és kivár, de az biztos, hogy a malackarajos Lövenberg Balázs és Péter Anna Kaszt nevű podcasthálózatának állandó vendégeként találkozhattok vele.

A Cink első főszerkesztője, Szily László is írt a végső szakításról:

A legnagyobb döbbenetemre ugyanis a Cink bezárása után kapásból többen is bejelentkeztek, hogy érdekelné őket a lap fenntartása. (Azért nálam jelentkeztek, mert Denton a búcsúval egyidőben nekem ajándékozta a domaint.) Ezek közül az egyik érdeklődő eljutott addig, hogy konkrét ajánlatot tett a Cink további finanszírozására. Ezzel párhuzamosan érkeztek ajánlatok arra is, amit eredetileg elterveztem, vagyis szerkesztőségi munkára.

Életemben nem volt még ilyen, de egy jó hónapig fogalmam – vagy a semjénes hasonlatnál maradva: lövésem – sem volt arról, hogy mit tegyek. Aztán, egy malomipari szakíróhoz illő mennyiségű örlődés után rájöttem, hogy nagyon hiányzik a Cink, még jobban hiányoztok ti, de én ezt fizikailag is képtelen vagyok folytatni. Így hát követtem Venczli Alex tanácsát, amit a Fagyöngy című számában fogalmazott meg és követtem a szívemet, vagyis leigazoltam a 444-hez.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top