+ Média

Meztelenül búcsúzott a Facebooktól a svéd szövegíró

Lee Miller

Elege lett belőle, hogy a Facebook kettős mércét alkalmaz a különböző intim testrészek megjelenítését illetően.

Elege lett belőle, hogy a Facebook kettős mércét alkalmaz a különböző intim testrészek megjelenítését illetően.

A Forsman & Bodenfors svéd ügynökség szövegírója, Eva Råberg egy meztelen képet tett fel magáról a Facebookra, amelyen be is mutat az oldal szerkesztőinek – írja a Kreatív.

Gesztusával azt akarta szemlélteni, hogy elege lett az FB tiltási gyakorlatából, vagyis abból, hogy minden olyan képet  törölnek, amelyen női mellbimbó látható, miközbena „szőrös zacskós” képekkel nincs bajuk. Elege lett abból a „kettős mércéből”, amibe a férfi test belefér, míg a női nem. Elege lett abból is, hogy a gyűlöletkeltő bejegyzéseket nem törlik, míg a meztelenség tiltott.

Az ominózus posztot természetesen már törölték, amely ez volt:

facebook

Ezzel együtt a szövegíró ott is hagyta a Facebookot. Hogy miért érdekes ez most nekünk?

Azért, mert néhány hónappal ezelőtt nekünk is volt egy hasonló történetünk, amikor ideiglenesen bezárták a facebook-csoportunkat Lee Miller képe miatt, amit fenn láthattok. Az egész történetet itt olvashatjátok, a dolog így kezdődött:

Tegnap este próbálunk belépni a Facebook fiókunkba, de az istennek sem sikerül. Olyan feliratot ír ki, amellyel még személyesen nem találkoztunk, hogyasszongya’ eltávolították az általunk posztolt bejegyzést, mert az mások számára sértő, meztelen tartalommal bír. Először nem is értettük miről van szó, továbbmentünk hát a kérdőívben, ahol mint egy félnótásnak, megmagyarázta a Féjszbuk, hogy az általunk feltöltött Lee Millerről szóló cikkhez beszerkesztett – mellesleg teljesen visszafogott, egyáltalán nem hivalkodó – félmeztelen fotó valakinek nagyon csípte a szemét, és annak eltávolítását kérte.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Andromedar szerint:

    a fb is egy tipikus amerikai termek. egy erenycsosz tomeggyilkos. es nyilvan a hatterben szexualis eretlenseg es frusztracio lehet a mozgatorugo. legalabb tegyetek adblockert, hogy a haszont minimalizaljatok a fejeteken.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top