+ Zene

A világ legnevetségesebb plágiumügyébe keveredett Taylor Swift

taylorswift

Taylor Swift amerikai popénekest 42 millió dollárra (11,8 milliárd forint) perlik, amiért állítólag lopott szövegrészleteket használt 2014-es Shake It Off című slágeréhez.

Taylor Swift amerikai popénekest 42 millió dollárra (11,8 milliárd forint) perlik, amiért állítólag lopott szövegrészleteket használt 2014-es Shake It Off című slágeréhez.

Jesse Braham amerikai r’n’b énekes szerint Swift a férfi 2013-as Haters Gone Hate című számából kölcsönzött szófordultatokat saját dalához. Az anyagi kártérítés mellett Braham azt akarja, hogy tüntessék fel a nevét a szám szerzői között. Swift képviselői hivatalosan egyelőre nem reagáltak az ügyre. A Shake It Off című sláger világszerte a toplisták csúcsáig, Nagy-Britanniában a slágerlisták második helyéig jutott. A dalhoz készült videoklipet több mint 1,1 milliárdszor nézték meg a felhasználók a YouTube-on.

Braham, művésznevén Jesse Graham állítása szerint szerzői jogi tulajdonosa a haters gonna hate és playas gonna play soroknak, amelyek Swift slágerének refrénjében tűnnek fel. A szövegbeli hasonlóságokat leszámítva semmilyen zenei egyezés sincs a két szám között – adta hírül a BBC News. Az 50 éves Braham a New York Daily News-nak nyilatkozva elmondta, úgy véli, „lehetetlen”, hogy Swift az ő dalától függetlenül írta saját slágerét. Mint elmondta, nagyjából négyszer-ötször beszélt már Swift lemezkiadójával (Big Machine) az ügyről.

https://youtu.be/808MLaHcBs4

Eredetileg azért kereste fel őket, hogy tüntessék fel a dal szerzői között, továbbá egy szelfit is akart a sztárral, ám folyamatosan visszautasították, mondván, hogy alaptalan a kérelme. Swiftnek rövid időn belül ez a második jogi ügye. Az énekes nemrég viszontkeresetet nyújtott be egy amerikai rádiós lemezlovas ellen, aki elveszítette az állását, miután az énekesnő azzal vádolta a férfit, hogy megtapogatta őt egy 2013 júniusi koncertjének kulisszái mögött. David Muellert az eset után két nappal rúgták ki a munkahelyéről, holott állítása szerint egyik felettese zaklatta az énekesnőt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top