+ Zene

Ők öten játszanak az idei hatvan éves zenészek koncertjén

hatvan éves

Szabó Leslie (nekünk) Így kerek a világ – Az elmúlt 60 év című szerzeményét adja elő öt idei kerek évfordulós muzsikus, akik mindnyájan 1955-ben születtek – csakhogy értsük, mit jelent a The Sixties ’55 elnevezésű alkalmi formáció.

Tizedik alkalommal ünnepelnek együtt egy közös dal előadásával hatvanéves zenészek. Vasárnap délelőtt a fővárosi Petőfi Csarnok nemzetközi lemezbörzéje alkalmából Szabó Leslie „(nekünk) Így kerek a világ – Az elmúlt 60 év” című szerzeményét adja elő öt idei kerek évfordulós muzsikus.

A The Sixties ’55 elnevezésű alkalmi formációban az idén 60 éves Bornai Tibor (KFT), Gayer Ferenc (Budapest Ragtime Band), II. Lengyelfi Miklós (KFT), Varga János (East) és Vörös István (Prognózis) szerepel, ők adják elő vasárnap délelőtt a Petőfi Csarnokban a 71. Nemzetközi MegaBörzén a lírai hangvételű szerzeményt. A születésnapos zenészeket tortával is köszöntik – közölte Csabai Mátyás, az eseményt szervező, 1995-től létező Lemezbörze,…plusz című magazin tulajdonos-főszerkesztője.

Először 2006-ban szervezték meg az abban az évben 60 éves zenészek közös születésnapi buliját a Petőfi Csarnokban. Akkor az 1946-os születésű Berki Tamás, Bródy János, Nagy Feró, Szidor László (Old Boys), Tolcsvay Béla és Varannai István (Echo) adta elő Szabó Leslie dalát. Az alkalmi formáció a The Sixties nevet kapta, ezt használják azóta is az éppen aktuális produkciók.

Az ötödik alkalommal, 2010-ben ef Zámbó István (Bizottság), Gryllus Dániel (Kaláka), Kisfaludy András (Kex), Szűcs Antal Gábor (Skorpió) és Várkonyi Mátyás (Generál) adta elő utóbbi 60 vagy 50! című szerzeményét. A The Sixties-dalok – más számokkal kiegészülve – abban az évben CD-n is megjelentek Börze, börze, Lemezbörze címmel. Csabai Mátyás tájékoztatása szerint az idei Börze Awardot Ganxsta Zolee kapja.

A budapesti Nemzetközi MegaBörzén (korábban Nemzetközi Lemez- és CD Börze) általában ezernél is több gyűjtő, érdeklődő, kereskedő vesz részt. Az 1995 óta zajló találkozókon vinyl lemezek, CD-k, videók, egyéb hang- és képhordozók, régi zenei újságok, telefonkártyák és bélyeg szerepelnek a kínálatban. A rendezvényt külföldön is jegyzik, szerepel a nemzetközi lemezbörze-naptárban. A belépés ingyenes.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top