+ Színház

Egyszerűen széttépik az emberek A muzsika hangját!

Az olvasópróbával elkezdődött az év musicalbemutatójának, A muzsika hangjának színrevitele a Magyar Színházban. Íme a várva várt szereposztás és az első képek!

Az olvasópróbával elkezdődött az év musicalbemutatójának, A muzsika hangjának színrevitele a Magyar Színházban. Íme a várva várt szereposztás és az első képek!
Ritkán látott tömeg érkezett A muzsika hangja olvasópróbájára, amely a szereplők első közös találkozását jelentette a darab rendezőjével, Eperjes Károllyal. Az előadást kettős-hármas szereposztásban játssza a Magyar Színház társulata és vendégművészei, s a színészekkel egyszerre ismertette rendezői koncepcióját a Jászai Mari- és Kossuth-díjas művész. Ezért többek között három Mária, két Trapp kapitány és rengeteg gyermek volt egyszerre jelen a Magyar Színház Szalonjában.
Eperjes Károly nem először rendez zenés darabot, hiszen egy éve az Operában vitte színre Bach János-passióját, előtte pedig Veszprémben a Chicagót. A muzsika hangja előadást a máig rendkívül népszerű, idén 50 éves, 5 Oscar-díjas film tette népszerűvé. A rendező bevezetőjében elmondta:
Az egyszerű a nagyszerű, vagyis nincs más dolgunk, mint azt megvalósítani, amit a filmben láttunk. Egy dramaturgiai változtatás lesz az elején: Mária dalával indul az előadás.
A rendezői koncepció további részleteit a darab premierjén ismerheti meg a közönség, 2015 november 27-én. Richard Rodgers–Oscar Hammerstein II.–Howard Lindsay–Russel Crouse A muzsika hangja története szerint Maria, az életvidám, folyton izgő-mozgó apácanövendék, bármennyire is igyekszik, nem igazán találja a helyét a zárdában. Fiatalsága, szabadságvágya újabb és újabb kalandozásokra csábítja, s szívesebben tölti az idejét a környező hegyekben, mint a zárda falai között, ahol álmodozó természetével folyamatosan galibát okoz.
Főnökasszonya ezért elszegődteti nevelőnőnek a szigorú von Trapp kapitány gyermekei mellé. Maria izgatottan érkezik meg az elegáns kastélyba, ahol anyai szív és gondoskodás híján katonás fegyelem uralkodik. A lány, hogy ráébressze a gyerekeket az élet valódi szépségeire, énekelni tanítja őket – és arra, hogy mindig bátran képviseljék az elveiket és vágyaikat, egyéniségüket pedig ne engedjék hamis szabályok közé szorítani. A kapitány eleinte nem nézi jó szemmel Maria nevelési módszereit, ám lassacskán az ő kapcsolatuk is megváltozik…
A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Ez az üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet igazi gyöngyszem szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről!
Itt látható néhány kép az olvasópróbáról:
MH5MH4MH3MH2
A szereposztás:
MARIA REINERWÉGNER JUDIT
GESZTHY VERONIKA
MAHÓ ANDREA EMeRTon-díjas
GEORG VON TRAPP KAPITÁNY FILLÁR ISTVÁN Jászai Mari-díjas
CSENGERI ATTILA EMeRTon-díjas
ZÁRDAFŐNÖKASSZONY SÁFÁR MÓNIKA
HŰVÖSVÖLGYI ILDIKÓ Kossuth-díjas
BUCSI ANNAMÁRIA
ELSA SCHRAEDER FONYÓ BARBARA | ENDRŐDI ÁGNES
MAX DETWEILER TÓTH SÁNDOR | RANCSÓ DEZSŐ
BERTA NŐVÉR, a novíciák felügyelője DENK VIKTÓRIA | BODNÁR VIVIEN
MARGIT NŐVÉR, a növendékek felügyelője BARTUS PATRÍCIA | BODNÁR VIVIEN
ZSÓFIA NŐVÉR BODNÁR VIVIEN | HORVÁTH ANNA
FRANZ, az inas PAVLETITS BÉLA
FRAU SCHMIDT, a házvezetőnő TÓTH ÉVA | JUHÁSZ RÓZA
TRAPP KAPITÁNY GYERMEKEI        
Liesl ANDRÁDI ZSANETT | HORVÁTH ANNA
Friedrich BAUER GERGŐ
FOGARASSY GERGŐ
UJVÁRI MÁTYÁS
Louise BAKOS BOGLÁRKA
EMBER LÉNA
NAGY JULI
Kurt BERECZ UWE | SZIRTES MARCELL
Brigitte BEKE LILLA | FARKAS BIANKA | KORNIS ANNA
Marta KILLIK ANNA | NEMESKÉRI ELZA | MAYER SZONJA
Gretl DOBRA BERNADETTE | KUPCSIK ANNA | NAGY MIRA
ROLF GRUBER  ÁGOSTON PÉTER | VECSEI LÁSZLÓ
VON SCHREIBER ADMIRÁLIS RANCSÓ DEZSŐ | TÓTH SÁNDOR
HERR ZELLER FŐFELÜGYELŐ TAHI JÓZSEF
ELBERFELD BÁRÓ ILLÉS DÁNIEL
Az olvasópróba képeit Zsigmond László készítette.
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top