+ Életmód

Láttad már ezt az új, folk-országimázs filmre hajazó videót?

Fonó

A videóban a Szalonna és Bandáján kívül feltűnik többek között Herczku Ágnes, Bognár Szilvia, Kubinyi Julcsi, Paár Julianna, Navratil Andrea és több táncegyüttes táncosai.

A Fonó Budai Zeneház többek között a Budapest Folkfőváros című videóval ünnepli fennállásának 20. évfordulóját.

A szeptember 22-én rögzített felvételen tulajdonképpen egy flashmobot látunk: a Szent István Bazilika elé egyedül érkezik meg egy prímás, (Pál István „Szalonna”) aki előveszi a hegedűjét, ám szép lassan kiderül a körülötte lévőkről, hogy mindenki zenész, énekes vagy táncos. A Bazilika lépcsőjén üldögélő lányok és fiúk, a biciklijével arra tekerő férfi és a kisbabát a karján dajkáló anyuka is becsatlakozik, és együtt énekelnek, táncolnak egy mezőségi erejéig. A táncot összesen hétszer járták el, így mintegy ezer járókelő és turista lehetett részese az élménynek.

A videóban a Szalonna és Bandáján kívül feltűnik többek között Herczku Ágnes, Bognár Szilvia, Kubinyi Julcsi, Paár Julianna, Navratil Andrea és több táncegyüttes táncosai, így a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Bartók Táncegyüttes, a Bem Táncegyüttes, Fitos Dezső és még sokan mások – összesen mintegy százan szerepeltek a szeptember 22-én rögzített felvételen.

A videó producerei: Horváth László (Fonó) és Mezei Áron (Y-Produkció).

A muzsika és a tánc az erdélyi Mezőségről, Magyarpalatkáról származik. Szökős és sűrű csárdás.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top