+ Film

Lessünk be a Szcientológia sötét titkaiba!

Szcientológia,avagy a hit börtöne

Hogyan vált a Szcientológia hívévé John Travolta és Tom Cruise? Mire képes a szekta nevében a jelenlegi vezető? Novemberben érkezik a Szcientológia, avagy a hit börtöne című film.

November 19-én érkezik a hazai mozikba  a Szcientológia, avagy a hit börtöne című film a Magyarhangya forgalmazásában.  Az Oscar-díjas rendező Alex Gibney legújabb dokumentumfilmje a hatvan éve alapított Szcientológia Egyházról szól. A film a Pulitzer-díjas Lawrence Wright könyve alapján készült, és nyolc kiugrott tag portréján keresztül mutatja meg a szekta külső szemnek láthatatlan működését. A sokkoló vallomásokból kiderül, mennyire manipulatív a több országban hivatalos vallásként elfogadott Szcientológia világa, és hogy mi mindenre képes a szekta nevében ma is a jelenlegi vezető.

Megtudhatjuk, hogyan lett az L. Ron Hubbard által kitalált eszmerendszer elképesztően népszerű Hollywoodban, és hogyan váltak olyan elismert és befolyásos filmesek híveivé, mint John Travolta és Tom Cruise, valamint a háromszoros Oscar-díjas Ütközések rendezője, Paul Haggis. Az Esquire magazin által csak „korunk legfontosabb dokumentumfilmeseként” emlegetett Gibney három Emmy-díjat elnyert filmje provokatív mese az egóról, a kizsákmányolásról és a hatalomvágyról.

Alex Gibney rendszeresen izgalmas és kényes témákat jár körbe, mint például az Enron cég csődje (Enron: The Smartest Guys in the Room, 2005), az amerikai katonák által elkövetett kínzások (az Oscar-díjas Taxi to the Dark Side, 2007), Ken Kesey portréja (Magic Trip, 2011), a katolikus egyház pedofil-botránya (Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God, 2012), a Wikileaks-sztori (Előttünk nincsenek titkok: A Wikileaks története, 2013), Lance Armstrong bukása (The Armstrong Lie, 2013), Fela Kuti élete (Finding Fela!, 2014), és az  Apple alapítójának története (Steve Jobs: The Man in the Machine, 2015).
A Szcientológia témáját napjaink egyik legnépszerűbb társadalomkritikus rajzfilmje, a South Park is körüljárta, itt meg is nézhetjük az erről szóló epizódot. 
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top