+ Képzőművészet

Aki szenzációs kiállítást akar látni, az most Barcelonába utazik

Fundación Mapfre

A válogatás végigkalauzolja a látogatókat az impresszionizmus változásain, eljutva egészen az avantgárd irányzat kezdeteihez a legkiválóbb festők alkotásain keresztül.

Az év legjelentősebb barcelonai képzőművészeti tárlataként emlegetik A szín diadala. Van Gogh-tól Matisse-ig című kiállítást, amellyel a katalán fővárosban új kiállítóhelyet nyitott a hétvégén a madridi székhelyű Fundación Mapfre alapítvány.

A január 10-ig látható kiállítás a párizsi Musée d’Orsay közreműködésével jött létre, gyűjteményükből 70 művet kölcsönöztek erre az alkalomra.

A válogatás végigkalauzolja a látogatókat az impresszionizmus változásain, eljutva egészen az avantgárd irányzat kezdeteihez a legkiválóbb festők alkotásain keresztül.

exposicion-Mapfre-BarcelonaFundacion-Mapfre-BarcelonaExposicion_Mapfre_Barcelona

Vincent Van Gogh, Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec, Édouard Manet, Georges Seurat, Paul Signac, Paul Cézanne és Henri Matisse csak néhányan azok közül, akiknek műveit bemutatják Barcelonában.

Az elképzelések szerint a most megnyílt kiállítóközpont nagy nemzetközi képzőművészeti és fotókiállításokat fog befogadni, februárban Szugimoto Hirosi japán fotóművész, májusban az amerikai Bruce Davidson fotóiból nyílik tárlat.

A madridi székhelyű Fundación Mapfre fotógyűjteményéről híres, kollekciója több mint ezer darab főként dokumentarista felvételt tartalmaz. A spanyol fővárosban is rendszeresen rendeznek kiállításokat.

Új, barcelonai kiállítótermük a közismert Casa Garriga Nogués nevű épületben található, amely a XIX. század végén épült, példája a katalán modernizmusnak.

Az épület átalakítása 250 ezer euróba került, az új kiállítóhely teljes költségvetése 4 millió euró egy évre.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top