+ művészet & politika

Miért váltják le a Szentendrei Kulturális Központ vezetőségét?

Szentendrei Kulturális Központ

Attól tartunk, hogy egy jogilag nem tiszta, szakmailag nem hozzáértő, politikai érdekeket erősen szem előtt tartó vezetés alá kerülhet az intézmény – olvasható a Szentendrei Kulturális Központ petíciójában.

Aláírásgyűjtés indult Petíció a minőségi, kulturális intézményvezetésért Szentendrén néven. Az eddig 156 aláírást ősszegyűjtő petíció célja, hogy Csató Kata bábrendező, szentendrei származású színházi szakember folytathassa munkáját, mely garantálni tudja a minőségi, szakmai, kulturális munkát Szentendrén.

A Szentendrei Kulturális Kft. élére 2015. márciusától a Szentendrei Önkormányzat ideiglenesen, majd 2015. májusától sikeres pályázata alapján megbízott ügyvezető igazgatóvá nevezte ki Csató Kata bábrendezőt, szentendrei származású színházi szakembert. Az eltelt időszakban a Kult. Kft. által meghirdetett programok szinte mindegyike teltházzal ment le és a város lakossága nagy érdeklődést mutatott az elmúlt évekhez képest is. Az eltelt időszakban a PMK színháztermének használatára és működtetésére együttműködési megállapodást kötött az Önkormányzat a Kult. Kft-vel és néhány héttel ezelőtt az Önkormányzat és a Kult. Kft. között fennálló fenntartói közművelődési megállapodást az Önkormányzat további 5 évvel meghosszabbította. Mindezek is azt mutatták, hogy az Önkormányzat, mint tulajdonos és az általa képviselt város egésze is elégedett az új vezető munkájával. Mindezek után értetlenül és megdöbbenve értesültünk arról, hogy 2015. október 8-i képviselőtestület egyik napirendi pontja a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője jogviszonyának megszűntetése, új ideiglenes ügyvezető kijelölése, összeférhetetlenség esetén egyidejűleg új felügyelőbizottsági tag választása és új ügyvezető kiválasztását célzó pályázat megindítása. Tekintettel arra, hogy az ehhez kapcsolódó előterjesztés sem fogalmaz meg konkrét indokokat így attól tartunk, hogy egy jogilag nem tiszta, szakmailag nem hozzáértő, politikai érdekeket erősen szem előtt tartó vezetés alá kerülhet az intézmény.

– olvasható a petíció leírásában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top