+ Színház

Tordy Géza már A konyhában van

tordy géza

A Pesti Magyar Színház társulatában sok fiatal színész játszik együtt, ez a darab lehetőséget nyújt arra, hogy mindannyian megmutassák tehetségüket – meséli Tordy Géza

Arnold Wesker: A konyha című darabjának bemutatójával indul a premierek sorozata a Pesti Magyar Színházban. Zalán János igazgató felkérésére a Nemzet Színésze, Tordy Géza is csatlakozott a most készülő bemutató csapatához.

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán ismertem meg Zalán Jánost – idézi fel Tordy Géza -, Horvai István osztályába járó diákként, innen ered a baráti kapcsolat közöttünk, így az ő személye döntő volt abban, hogy elfogadtam a meghívást.

A Pesti Magyar Színház társulatában sok fiatal színész játszik együtt, ez a darab lehetőséget nyújt arra, hogy mindannyian megmutassák tehetségüket.

Igényes és elmélyült próbafolyamatban vettünk részt Lengyel Ferenc rendező irányításával

– mondja Tordy Géza.

tordy géza

Arnold Wesker: A konyha című darabja kultikus mű, amely a kendőzetlen valóságot mutatja, olyan társadalmi jelenségeket, amelyeknek mai is tanúi vagyunk, és rendkívül aktuális, pontos és alapos karaktermegformálást igényel. Hétköznapi emberek napi problémáinak már-már a kegyetlenségig tökéletes pontossággal ábrázolt képét láthatjuk a színpadon. Feloldozást legfeljebb az ad, ha különbözőségünk ellenére mégis egymás emberi értékeinek megismerésére törekszünk.

Tordy Géza Prima Primissima Díjas, Érdemes és Kiváló Művész, kétszeres Jászai Mari-díjas, Kossuth-díjas, tagja a Halhatatlanok Társulatának, 2008 óta a Nemzet Színésze. Arnold Wesker: A konyha című darabjában a Csavargót alakítja.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top