+ Design

A Főváros átadta a Terasz Budapest 2015 díjakat

Terasz Budapest 2015

Kiderült, melyik a legjobb terasz, kerthelyiség és pop-up a városban. Ezúttal 93 nevező jelentkezett, a verseny igen szoros volt.

Budapest Főváros és Városépítési Főosztálya együttműködésben a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft-vel pályázatot hirdetett Terasz Budapest 2015 címmel. Idén második alkalommal rendezték meg a teraszkereső pályázatot, amelyre ezúttal kétszer annyi – 93 – nevező jelentkezett, mint tavaly. A verseny igen szoros volt.

A bíráló bizottságot Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes, Finta Sándor főépítész, F. Kovács Attila építész, dizájner, Jókuti András Világevő, gasztroblogger és Széll Tamás az Onyx Étterem séfje alkották. Kitűzött céljuk volt, hogy megleljék a főváros legszebb és szakmai, valamint látogatói szemmel is legjobb teraszait, melyek ötletes, színvonalas vagy akár egyedi kialakításukkal hozzájárulnak Budapest jó megítéléshez, miközben jelenlétükkel felpezsdítik a városi életet. Az elbírálásnál több fontos szempont érvényesült, mint például a teraszok városképbe való illeszkedése és a közösségi érdekek érvényesülése a közterület közhasználatának figyelembevételével. A többi kategória esetén pedig hangsúlyosan előtérbe került a minőségi bútorozás, innovatív kialakítás, biztonság és akadálymentesség, valamint a kerékpáros, kutya- és gyermekbarát megoldások alkalmazása.

Terasz Budapest 2015

A tavaly indított pályázat folytatásaként idén is a szakmai zsűri, valamint a közönség választotta ki a nyertes vendéglátó-ipari egységeket. Három kategóriában – terasz, kerthelyiség és pop-up – nevezhettek a Terasz Budapest 2015 címre, illetve a közönség szavazás eredményeként kiosztották a TERASZ Budapest 2015 Közönségdíjat, valamint kiemelt szóbeli elismerésben részesült további négy hely. A díjátadót az egyik nyertes étteremben, a Mazel Tovban tartották meg szeptember 29-én. A négy „legjobb” kategóriát elnyert vendéglátó-ipari egység Sipos Balázs üvegművész által tervezett egyedi alkotást, egy úgynevezett üveg-díjat vehetett át elismerésképpen. Az eseményt Finta Sándor zsűritag, Budapest főépítésze moderálta.

Díjazottak: Legjobb Terasz: Kiosk Budapest, Legjobb Kerthelyiség: Mazel Tov, Legjobb Pop-up: Fellini Római Kultúrbisztró, Közönségdíj: Kertem (közel 1000 szavazattal.)

Szóbeli elismerésben részesült: Kiemelt Terasz: Gerlóczy Kávéház, Kiemelt Kerthelyiség: Kazimir Bisztró, Kiemelt Kerthelyiség: Liebling Terasz, Kiemelt Pop-up: Petit Café.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Ben szerint:

    Ahelyett, hogy gondolkodás arról, hogy mennyi ideig marad még , amíg a következő ünnep, talán érdemes rendezni az életét , ha nem kell menekülni . Korlátlan jövedelem otthoni munkavégzés részmunkaidőben ! Az emberek folyamatosan keresnek minket , és mi már egy jelenség ! Ez a lehetőség minden ment egyenesen a szívbe ! Most meg is kezdheti a pénzt , egyszerű , problémamentes ingyenes tapasztalat nélkül ! Regisztrálj ingyenesen : http://benn73.STIFORPHU.com
    és elkezd megváltozni az életed . Ne hagyja ki ezt a lehetőséget

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top