+ Életmód

Bezárással fenyegetik, közben közönségdíjat kapott a Kertem

Magasan verte a mezőnyt a városligeti szórakozóhely, 932 szavazattal lett közönségkedvenc az idei TERASZ Budapest versenyen. Ez viszont nem jelent semmit: attól, hogy bekerült a legjobb fővárosi kerthelyiségek közé, lehet, hogy ez volt a Kertem utolsó szezonja.

Tiltakozunk a Városligetbe tervezett megalomán múzeumnegyed ellen, a Liget 40 méter magas épületekkel beépítése, a zöldterület csökkentése ellen! Követeljük az elmaradt lakossági egyeztetést, vegyék figyelembe az itt lakók érdekeit, véleményét

– ezzel a szöveggel mentek neki a Városliget átalakításának azok a civilek, akik szombaton utcára vonultak, hogy a Parlament előtt szimbolikusan átadhassák a köztársasági elnöknek a beruházást ellenző húszezer aláírást.

Bár döntés egyelőre nem született, nincs kizárva, hogy a Liget-projektet a Kertem nevű szórakozóhely sem ússza meg. A terveken az látszik, hogy a helyét kiszemelték a Városligetbe álmodott múzeumnegyed egyik központi épülete, a Magyar Zene Háza számára.

A kertemisták azonban nem adják fel: a főváros legjobb kerthelyiségeinek versenyén, az idei TERASZ Budapesten majdnem ezer szavazatot kapott, így a mezőnyt magasan verve kapta meg a közönségdíjat a Kertem.

A Kertem Facebook-oldalán azt írják, hogy biztosat nem tudnak, de talán ez volt az utolsó szezonjuk, a záróbulit október 3-án tartják.

A TERASZ Budapest 2015-ös nyertesei:

Legjobb Terasz: KIOSK Budapest
Legjobb Kerthelyiség: Mazel Tov
Legjobb Pop-up: Fellini Római Kultúrbisztró
Közönségdíj: Kertem
Dicséretben részesültek: GERLÓCZY CAFE, Kazimir Bisztró, Liebling, Petit café

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top