+ Életmód

Formázz te is élő békejelet az erőszakmentesség világnapján!

élő békejel 2015

Azért, hogy az együttérzés erősödjön bennünk és körülöttünk, október 2-án, az erőszakmentesség világnapján ismét élő békejelet alkotunk a Hősök terén – írják a szervezők.

Élő békejelet formáznak az erőszakmentességért, az együttérzésért és a megbékélésért október 2-án a Hősök terén – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Idézet az esemény Facebook-oldaláról:

„A háború és a teljes létbizonytalanság elől menekülők fogadásakor a kegyetlenség éppúgy megmutatkozik, mint az emberekben létező jóság.

Azért, hogy az együttérzés erősödjön bennünk és körülöttünk, október 2-án, az erőszakmentesség világnapján ismét élő békejelet alkotunk a Hősök terén.

Kapcsolatba lépünk önmagunkkal és egymással hogy tápláljuk a jóságot és az erőt, ami ahhoz kell, hogy megtanuljunk ellenállni a bennünk és a körülöttünk lévő erőszaknak.

Azokért, akik az erőszakot elszenvedik és azokért is, akik mindennap megmentik a világot együttérzésükkel és azzal, hogy úgy bánnak másokkal, ahogy szeretnék, hogy velük bánjanak.

***

(…) Az erőszak megoldásra vár a háborús övezetekben éppúgy, mint a tekintetét elfordító Európában. Osztoznunk kell az emberiség sorsában, és a feladatunk az, hogy emberivé tegyük a világot: hogy felismerjük, hogy az a fejlődés, melyből csak kevesen részesülnek, valójában senkinek nem fejlődés.

Lázadj fel a félelem és a megkülönböztetés ellen, ami a testvéreid ellen fordít! Lázadj fel a fundamentalizmus, a vallási intolerancia ellen, mely elől millióknak kell az életüket menteniük! Lázadj fel a szalonképes európai erőszak, a szenvedők előtt lezárt határok és a képmutatás ellen! Lázadj a háborúk mögött álló üzleti érdekek és a cinikus vezetők ellen! Lázadj fel, mielőtt elhitetik veled, hogy létezik „mi” és „ők”, és hamis kiutakat ajánlanak neked a „biztonság” érdekében!

Hozz magaddal egy gyertyát, egy fáklyát vagy bármiféle fényforrást!

MUTASD MEG MAGAD, légy ott, hogy a fáklyáink fénye világítson a sötétben! Mutasd meg, hogy ha nem is tudsz azonnali „megoldást”, az BIZTOS, hogy az együttérzés és a megbékélés felé akarsz haladni…”

Egy sötét történelmi korszak végén járunk, és semmi sem lesz ugyanolyan, mint azelőtt. Lassacskán elérkezik egy új nap hajnala; a kultúrák elkezdik majd megérteni egymást; a népek egyre inkább vágynak majd egy mindenkit elérő fejlődésre, felismerve azt, hogy az a fejlődés, melyből csak kevesen részesülnek, valójában senkinek nem fejlődés. Igen, béke lesz, és a szükség úgy hozza majd, hogy felismerjük, egy egyetemes emberi nemzet van születőben.

– olvasható az esemény oldalán.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top