+ Média

Lemondott a szexista, menekülteket sértő bejegyzés miatt az SZTE kancellárja

Devecz Miklós

Péntek este futótűzként terjedt el a sajtóban, hogy Devecz Facebook-oldalára szexista, menekültekkel kapcsolatos vicc került fel még tíz nappal azelőtt.

Egy szexista Facebook-bejegyzés miatt került a sajtótámadások kereszttüzébe Devecz Miklós, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja, aki hétfőn lemondott posztjáról – írja a delmagyar.hu.

Tette ezt azután, hogy péntek este futótűzként terjedt a sajtóban: szexista, menekültekkel kapcsolatos vicc került fel a Facebook-oldalára még tíz nappal azelőtt:

Az ominózus képen – amit a bejegyzés szerint ő osztott tovább –14 meztelen nő napozik a tengeren egy nagy csónakban, rajta a következő felirat olvasható lengyelül:

végre normális bevándorlók

A Szegedi Tudományegyetem péntek este kiadott közleményében a következőket írta: a kancellár – aki 2014. december 30. óta töltötte be a Szegedi Tudományegyetem kancellári posztjátmegdöbbent a számára nyilvánvalóan nem ismert, véleménye szerint valamilyen formában hamisított bejegyzés miatt, és közölte, hogy személyiségi jogainak megsértése miatt ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz.

Devecz Facebook-profilját hétfőre teljesen eltávolították.

Az egyetem hétfői közleményében a következőket írta:

A Szegedi Tudományegyetem 2015. szeptember 28-i szenátusi ülésén Devecz Miklós, az SZTE kancellárja ismételten megdöbbenését fejezte ki azzal a személyét érintő lejárató kampánnyal kapcsolatban, amelynek alapja egy, a véleménye szerint valamilyen formában hamisított bejegyzés a közösségi médiában. Bejelentette, azért, hogy az intézményt megkímélje a személyét érintő támadások következményeitől, felajánlotta lemondását a felette munkáltatói jogokat gyakorló emberi erőforrások miniszterének. Az üggyel kapcsolatban a fenntartó döntéséig az Egyetem további információt nem kíván közölni.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Kertész András szerint:

    Már megint a vörösliberális söpredék próbálja megmondani nekünk, hogy szabad-e tréfálkozni, szabad-e akár egy jót röhögni ebben az országban.

    Ezeknek a figuráknak a szülei Rákosi (Rosenfeld) Mátyás terror államában állva tapsoltak a vezérnek, és ha valaki tréfálkozni, isten ne adja röhögni mert valamilyen „társadalmi jelenségen” rögtön az ÁVH pincéjében és/vagy a recski kényszermunka táborban találta magát.

    Nehogy azt higgyétek már, hogy akkortájt valaki olyasmin röhöghetett, hogy 14 meztelen nő napozik egy csónakban, miközben például gyerekek éheznek…..! Vitték is az ÁVH-sok rögtön….

    Na, de végre elhajtottuk a vörös söpredéket. Most már szabadon tréfálkozunk, röhöghetünk. Nincsen se ÁVH, se cenzúra….Szabadon tréfálkozhatunk, és röhöghetünk azon, hogy 14 nő meztelenül napozik egy csónakban, „a migránsokkal összefüggésben”. Hiszen, miértis ne…..?

    ILLETVE. Illetve…..vannak akik szerint mégse röhöghetünk a 14 meztelen nőn egy csónakban a migránsokkal összefüggésben.. Miért? Mert ők az mondják. Már megint….

    Nekem, eszembe jutott, talán nem lenne ilyen szigorú ez az ugrócsoport, ha nem 14 meztelen nő napozna a csónakban, hanem mondjuk 14 meztelen kecske.

    Az oké lenne. Ezeknek….

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top