+ Képzőművészet

Köszönet a Migration Aid önkénteseinek

Weiler Péter az utóbbi időkben a politikai és társadalmi krízisekre választ kereső és legérzékenyebben reagáló képzőművészek egyike, úgymond sok van a rovásán, ezeket itt gyűjtöttük össze.

Weiler Péter az utóbbi időkben a politikai és társadalmi krízisekre választ kereső és legérzékenyebben reagáló képzőművészek egyike, úgymond sok van a rovásán, ezeket itt gyűjtöttük össze. Legutóbb Személyes Határvédelmi Eszközt fejlesztett ki, ami ugyan nem jutott el a strassbourgi emberi jogok művészetének múzeumába, de jó esélye van rá, ha a kezdeményezésünkre megnyitják a múzeumot, az elsők között lajstromozzák.

Weiler Péter most a fenti képet tette közzé FB-oldalán a lenti szöveggel:

Tisztelet a segítőknek! Szerettem volna megörökíteni valamit abból a fantasztikus munkából, amit a Migration Aid önkéntesei végeznek. Lehetetlen lett volna mindenkiről portrét készíteni, mert szervezeteken belül vagy kívül nagyon sokan és sokféleképpen segítettek az elmúlt hónapokban. Egy közös ismerős réven Zempléni Dórával beszéltem meg egy találkozót a Keletiben. Éppen kígyózó sorok vártak a vonatokra. Dóráék eligazítottak, tolmácsoltak, kérdésekre válaszoltak, és enyhítették azt a feszültséget, ami érthető módon minden várakozóban benne volt. Egy átlagos nap átlagos óráján. Dóráék már hónapok óta megszakítás nélkül dolgoztak. Dóra bemutatta Babát (Tót Csaba) és a Keleti aluljáróban picit hülyéskedtek. Tetszett, hogy nevetnek egymás viccein, a dráma közepén jutott idő mosolyra, lazaságra. Segíteni cool dolog, ők ketten, mint az összes önkéntes cool emberek, akik a szabad és nem szabadidejüket embertársaikért áldozzák fel. A mostani helyzet csak a kezdet, sok fordulat várható még, és egyre több megértés és segítség kell majd. Ezzel a képpel lazán és örömmel szeretnék tisztelegni előttük.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top