+ Film

Artmoziként működik tovább az Örökmozgó

manda

Október 1-jén nyit az Art+ Cinema. A korábban Örökmozgó Filmmúzeum néven működő mozi artmoziként működik tovább, de annál több, igazi kulturális találkozási pont szeretne lenni. A játékrendi mozivetítések mellett filmhetek, filmfesztiválok, filmklubok, közönségtalálkozók, premier előtti vetítések színesítik majd a programot.

Budapest, 2015. szeptember 24. Október 1-jén nyit az Art+ Cinema. A korábban Örökmozgó Filmmúzeum néven működő mozi artmoziként működik tovább, de annál több, igazi kulturális találkozási pont szeretne lenni. A játékrendi mozivetítések mellett filmhetek, filmfesztiválok, filmklubok, közönségtalálkozók, premier előtti vetítések színesítik majd a programot. A mozi választékában szerepet kapnak a gyerekműsorok, lesznek diafilmvetítések, illetve egyebek mellett színházközvetítések, az előtérben pedig DVD-bolt is várja majd a közönséget.

Budapest VII. kerületében, az Erzsébet körút 39. szám alatt 1912 óta működik mozi, amely az évtizedek során számos átalakítás mellett több néven is üzemelt már. A korábban Royal Nagymozgó, Vesta, Pentele, Mátra, és Örökmozgó néven is működő filmszínház október 1-jén Art+ Cinema néven nyitja meg ismét a kapuit a közönség előtt. Az üzemeltető Vertigo Média kft., valamint az ingatlantulajdonos Budapest Film Zrt. megállapodása értelmében artmoziként működik tovább. A mozit felvették az Artmozi Egyesületbe, és a nyilvántartásbeli változásokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is rögzítette.

Az Art+ Cinema nagyterme egyúttal felveszi Lugosi Béla nevét, tisztelegve ezzel az egykor Olt Arisztid néven kiemelkedő magyar színészi pályát befutott, majd 1920-ban az Egyesült Államokba emigrált, és ott hollywoodi sztárszínésszé vált művész nagysága előtt. A Lugosi Béla teremben decemberben látható lesz a Rendkívüli mesék (Extraordinary Tales, spanyol, 70 perc, rendezte: Raul Garcia) című egészestés animációs film, ami Edgar Allan Poe öt rémtörténetének különböző stílusú adaptációja, és az antológia egyes sztorijait olyan nevek mesélik el, mint – az archív felvételről megszólaló – Lugosi Béla, valamint Roger Corman, Christopher Lee, Guillermo del Toro, és Julian Sands.

Az Art+ Cinema napi több előadásban artfilmeket vetít majd, ősszel premierben olyan díjnyertes fesztiválkedvencek lesznek műsoron, mint a Berlinale-díjazott Victoria, az idei cannes-i filmfesztivál zárófilmje, az Ég és jég között, a Cannes-ban gálavetítésen (Special Screening) bemutatott Barbet Schroeder-film, az Amnézia, illetve Fekete Ibolya új filmje, az Anyám és más futóbolondok a családból. Emellett a mozi műsorát a Globe Színház, és a Royal Shakespeare Company előadás-közvetítései, illetve filmklasszikusok vetítései is színesítik majd a Pannónia Entertainment-tel együttműködésben.

Az október 1-jétől látható filmek Gaspar Noé Szerelem, Thomas Vinterberg A vadászat című drámái, a Rio, szeretlek!, és a Samba című romantikus filmek, A Bélier család című családi vígjáték, valamint Shakespeare: Tévedések vígjátéka című színházi felvétele a Globe Színház előadásában. A gyerekprogramok keretében hétvégén diavetítés, és a Postás Pat: A mozifilm várja a családokat.

Az Art+ Cinemában filmklub-vetítések, filmhetek, filmfesztiválok is várják majd az érdeklődőket. A Cortex Filmklub kéthetente keddenként 18 órai kezdettel tart filmvetítést és vitát meghívott pszichológusok és filmesek részvételével. A szervezők a pszichológia bizonyos témái mentén választanak filmeket, amelyeket a meghívott előadókkal közösen veséznek ki. A Cortex Filmklub első őszi vetítése a mozi megnyitása előtti premier előtti főpróba lesz, szeptember 29-én, kedden, amikor Gaspar Noé, Szerelem című filmje lesz terítéken. Az ősz folyamán az Art+ Cinemában lesznek a Faludi Ferenc Akadémia filmklubjai és nemzetközi amatőrfilmszemléje is.

A mozi előterében a Fantasy Film a despot.hu webáruházzal közösen filmes boltot alakít ki, ahol a legújabb DVD-k, Blu-ray-ek, filmes témájú könyvek és filmes ajándéktárgyak közül böngészhetnek és vásárolhatnak kedvükre az érdeklődők. Az online megvásárolt DVD-k átvételi pontjául is szolgál majd a bolt, ahol nyitvatartási időben 10-20 óráig vehetők át a megrendelt termékek.

Az előtérben hamarosan kávézó is nyílik majd.

Az Art+ Cinema általános helyára 1100 forint lesz, nyugdíjasok, diákok kedvezményes áron válthatnak jegyet. A pénztár az első előadás előtt félórával nyit.

 

Korábban írtuk:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top