+ Képzőművészet

Berény Róbert 109 évet lappangó képét is eladásra kínálják

berény róbert

Az októberi árverésen mindezek mellett számos műtárgypiaci különlegesség szerepel a Virág Judit Galériában, többek között egy monumentális Kádár Béla-festmény.

Berény Róbert több mint száz évnyi lappangás után előkerült Monacói tengerpart című képe, valamint Gordon Zsuzsa színésznő hagyatéka is szerepel a Virág Judit Galéria jubileumi, 50. árverésén október 5-én. (A képen: Berény Róbert munka közben, 1938)

Berény Róbert alkotását, amely 109 évnyi lappangás után került elő és az életmű kiemelkedő darabja, 30 millió forintért kínálják eladásra, a becsértékét 60 és 80 millió forint közé teszik – mondta el Virág Judit, a galéria vezetője az aukciót beharangozó hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

A januárban, 85 éves korában elhunyt Gordon Zsuzsa színésznő hagyatéka több mint 100 évet átölelő, három generáció által létrehozott, kivételes alkotásokat felsorakoztató gyűjtemény, amely eddig rejtve volt a nagyközönség előtt.

Az októberi árverésen mindezek mellett számos műtárgypiaci különlegesség szerepel, többek között egy monumentális Kádár Béla-festmény.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top