+ Életmód

Egy hátizsákos férfi le akart ugrani az Eiffel-toronyról

eiffel

Rendőrségi feltételezések szerint egy, az extrémsportokat kedvelő ember feltehetően ejtőernyővel szeretett volna leugrani a 324 méteres magasságból.

Lezárták vasárnap délelőtt a párizsi Eiffel-tornyot egy behatolási kísérlet miatt, de a helyszínre kiérkező tűzoltók semmi gyanúsat nem találtak.

A világ egyik leglátogatottabb turistalátványosságát délelőtt a tornyot működtető vállalat lezárta a nagyközönség elől, mivel egy állítólagos „behatolási kísérlet” miatt riasztotta a tűzoltókat. Ők azonban „semmit nem” találtak a helyszínen – közölte a párizsi tűzoltóság szóvivője.

Egy hátizsákos embert láttak mászni a vasszerkezeten. Hogy minden gyanút eloszlassunk, egy helikoptert is a helyszínre küldtünk, hogy alaposabban átvizsgálja a szerkezetet

– jelezte a rendőrség.

Rendőrségi feltételezések szerint egy, az extrémsportokat kedvelő ember feltehetően ejtőernyővel szeretett volna leugrani a 324 méteres magasságból.

A videómegosztó portálokon több olyan felvétel is látható, amelyeken a francia főváros legmagasabb építményeiről, az Eiffel-toronyról, a Montparnasse-toronyról vagy a La Défense üzleti negyed felhőkarcolóiról ugranak le emberek. A kísérletek általában este, már sötétben hajtják végre, és az ejtőernyősök utána elmenekülnek a helyszínről, hogy ne tartóztassák le őket a rendőrök.

Tíz évvel ezelőtt egy 31 éves norvég férfi meghalt, amikor ejtőernyővel ugrott le az Eiffel-toronyról.

A mindennap látogatható párizsi turistalátványosságot naponta 25-30 ezren keresik fel, évente mintegy 7 millióan.

Itt egy ma már klasszikussá vált halálugrást nézhetsz meg:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top