+ Színház

Veszélyes játékok gázpalackokkal

Cirque Inextremiste

A francia Cirque Inextremiste társulat tarantinói humorú és cinizmusú előadásában három profi artista veszélyes játékot játszik egy építkezésen. Gázpalackok, fapallók és egy kerekesszékes előadó teszik élessé a helyzetet…

Találós kérdés: Ha Tiki, Niki és Viki egyensúlyoznak egy pallón, de Tiki leesik, hányan maradnak állva?*

Hogy elüssék az időt, egy építkezés három dolgozója egyre növekvő szerkezetet rak össze a fellelhető deszkákból és gázpalackokból. Minden mozdulat és minden új ötlet újabb izgalmat és veszélyt hordoz. A három előadó – akik közül az egyik kerekes székes – igyekszik megtalálni a stabilitást az erre leghasználhatatlanabb eszközök segítségével, és megtanulni, megszokni, hogy ha nem sikerül, az fejfájással jár. Kölcsönös függés, szolidaritás és egymásra figyelés a tiszavirág életű egyensúlyban. Olyan ez, mint ülni a sörpadon.

*Senki: ha Tiki leesik, mindenki leesik.

A francia Cirque Inextremiste társulat tarantinói humorú és cinizmusú előadásában három profi artista veszélyes játékot játszik egy építkezésen. Gázpalackok, fapallók és egy kerekesszékes előadó teszik élessé a helyzetet, de aggodalomra semmi ok, hiszen mitől is féltenénk három férfit ipari környezetben? Az előadás profin épít olyan kiélezett helyzetekre, amelyek során a nézők körmük lerágásában, az artisták pedig a csínytevésben fáradnak el.

Amerikától Európáig mindenhol pozitív visszhangra talált, bár egy walesi újságíró mégis talált egy szomorú elemet a produkcióban: azt, hogy nem tart örökké.

Újabb francia cirkusz a Trafóban

Cirque Inextremiste (FR): Extrêmités, 2015.09.24-26. 20.00, Trafó Kortárs Művészetek Háza

Rendező: Stephane Filloque, François Bedel
Előadók: Yann Ecauvre, Sylvain Briani-Colin/Jérémy Olivier, Rémi Lecocq
Díszletterv: Julien Michenaud, Sébastien Hérouart, Michel Ferandon
Fénytechnikus: Julien Michenaud
Produkció és menedzsment: Jérôme Souchet, Géraldine Gallois

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top