+ Fotó

Kulák volt a családban? Most írd meg, megéri!

kulák

Középiskolásoknak szóló, országos pályázatot hirdetett Nagykőrös Önkormányzata a kuláküldözés és a téeszesítés emlékeinek dokumentálására.

Nagykőrös Város Önkormányzata emlékezve mindazokra, akik oly sokat tettek a város gyarapodásáért, de egy vészterhes korban mégis megannyi megaláztatást, üldöztetést kellett elszenvedniük, országos pályázatot hirdet két témában, a kuláküldözést és a téeszesítést személyesen, családjuk által átélt kortanúk emlékeinek dokumentálására. A pályázatot magyarországi középiskolák diákjai nyújthatják be, két korcsoportban – olvasható a város honlapján.

Kapcsolódó cikk kulák-témában:
A kuláklisták áldozatairól forgatott filmet Kabay Barna és Petényi Katalin

A pályázatra 2015. október 23-tól lehet regisztrálni a „www.nagykoros.hu/multfeltaras” internetes oldalon (a regisztráció nem kötelező, de segédanyagot kap a Magyar Nemzeti Levéltártól, aki regisztrál). A Veritas Történetkutató Intézet munkatársai szakmai konzultációval segítik a pályamunkák elkészítését, melyen a pályázók a fenti honlapon az adott időpontra történő regisztrációt követően díjmentesen részt vehetnek. A pályázat beadási határideje
2016. március 15. kulák

A legjobbnak ítélt pályaművek szerzői a különdíjak mellett:
I. helyen „Kiváló” minősítéssel 150 ezer Ft
II. helyen „Nagyon jó” minősítéssel 100 ezer Ft
III. helyen „Jó” minősítéssel értékelt dolgozataikért 50 ezer Ft
díjazásban részesülnek. kulák

A pályázat fővédnöke Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top