+ Ajánló

Ha Nemcsák marad az igazgató, folytatódik a felújítás a József Attila Színházban

Othello, Bűntény a Kecskeszigeten, Helyet az ifjúságnak – számos új bemutatóval várja a közönséget a József Attila Színház ebben az évadban is. Szombaton a már hagyománnyá vált utcabállal nyitják meg az évet, ahol az érdeklődők az új előadásokból is láthatnak részleteket.

A József Attila Színház idén is utcabállal indítja az évadot: a szombati programon az érdeklődők az új színpadi produkciókból is láthatnak részleteket. További ízelítőt a Színházak éjszakáján, szeptember 19-én kapnak a nézők a repertoárból, akkor a Helyet az ifjúságnak című zenés vígjáték bemutatója várja a közönséget a kulisszajárás és a koncertek mellett.

Októberben három bemutatóval készül a színház: Shakespeare Othello című drámája Telihay Péter rendezésében október 3-án kerül színre. A gyerekeknek szóló Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című mesedarabot Márkó Eszter rendezésében október 10-én, a Szitás Barbara rendezte Bűntény a Kecskeszigeten című drámát október 20-án mutatják be.

A nagyszínpadi produkciók sorában Hunyady Sándor A három sárkány című színművét – amelynek a premierje november 7-én lesz – Valló Péter állítja színpadra. December 12-én mutatják be a Verebes István rendezte Angyalföldi ballada című zenés művet, amelyben Balázs Fecó és a Korál együttes dalai hangoznak el. Joseph Kesselring Arzén és levendula című bűnügyi bohózatát Böhm György rendezésében február 20-án tekintheti meg a nagyközönség első alkalommal.

Az évadban két állandó tárlatot is megnyitnak: fotókiállítást terveznek a 110 éve született Ráday Imre és a tavaly elhunyt Sztankay István emlékére, emellett időszakos tárlaton ismerhetik meg az érdeklődők Szabó-Sipos Barnabás, Szabó Győző, Verebes István és Agárdi Gábor alkotásait.

A színház igazgatójának, Nemcsák Károlynak jövő januárban lejár a szerződése, de pályázatát beadta, és várhatóan ebben hónapban el is dől, folytathatja-e a munkát a színház vezetőjeként. Amennyiben igen, akkor többek között folytatja az épület felújítását, emellett tervezi egy közösségi tér kialakítását is. A nézőtér előcsarnokát, az aulát és a mosdókat már rendbe hozták, és zajlik az akadálymentesítés is a színházban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top