+ Film

Michael Fassbendernek Oscart érhet a Steve Jobs-alakítás

Michael Fassbender

Oscar-esélyesként emlegetik Michael Fassbendert az új Steve Jobs-filmben nyújtott alakításáért.

Oscar-esélyesként emlegetik Michael Fassbendert az új Steve Jobs-filmben nyújtott alakításáért. Bár az általa játszott Jobs nem túl szerethető a filmben, Fassbender teljesen birtokba veszi a filmvásznat – írta a Variety a Telluride Fesztiválon bemutatott alkotásról, amely az alkotók szerint még nem a végleges változat. A The Hollywood Reporter cikkében úgy fogalmazott:

Az embernek az az érzése, hogy Fassbender elméje mindig több lépéssel jár mindenki előtt.

A brit Danny Boyle filmjének végleges verziója október 3-án debütál a New York-i Filmfesztiválon és a produkció vetítésével zárul majd a Londoni Filmfesztivál október 18-án. Az Apple-alapító halála, 2011 óta féltucatnyi játék- és dokumentumfilm született róla, ám Boyle művét tartják az egyik legfontosabb munkának. A forgatókönyvet Aaron Sorkin írta, a történet Jobs életének 14 évét fogja át 1984 és 1998 között. Szerkezetileg három fontos csomópont, az Apple Macintiosh, a NeXT „Cube” és az iMac bemutatása köré épül a film. A Gettómilliomossal Oscar-díjat szerző Boyle Jobsról úgy beszélt, mint briliáns, törékeny karakterről, aki még Shakespeare-t is megihlette volna. A The Wrap kritikusa hangsúlyozta, hogy a produkció nem szépíti meg Jobs személyiségét és múltját. A film kendőzetlenül ábrázolja gátlástalan egoizmusát is.

A szaklapok mind kiemelik Fassbender remek alakítását: bár a színész közel sem emlékeztet fizikailag Jobsra, mégis kitűnően megragadja személyisége lényegét. A BBC News emlékeztet arra is, hogy a most zajló velencei filmfesztiválon két további kitűnő színészt szintén Oscar-közeliként említettek a napokban. Sokan dicsérték Johnny Depp játékát a Black Mass című gengszterdrámában és a tavalyi Oscar-díjas Eddie Redmayne transznemű nő alakítását a The Danish Girl című produkcióban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top