+ Performansz

Titokzatos dobozok jelentek meg a Corvin közben

Benjamin Vandewalle

Hogy mit keres három tükrös fülke egy metrómegálló szomszédságában? Kik és miért ülnek benne? Van egy perced, hogy kiderítsd? Ha igen, akkor légy részese te is az Inter-View privát négyszemközti akciójának és foglalj helyet néhány pillanatra Benjamin Vandewalle interaktív színházi bódéjában. Egyszeri és megismételhetetlen élmény!! Az tuti!

Azonosíthatatlan fülkék jelentek meg a Corvin közben. A dobozok ismeretlen tapasztalatokat nyújtanak, bárki kipróbálhatja! Hogy pontosan mi történik bent, az rejtély. Lehet, hogy gyóntatás, jóslás vagy sminkelés, de még az is lehet, hogy egy David Copperfield bujkál odabent. A szokatlan élményt Benjamin Vandewalle holland művésznek köszönhetjük, aki ezzel az Inter-View című projekttel szeptember 3-tól 5-ig vendégeskedik Budapesten. A fülkék ezeken a napokon a Corvin Mozi előtt sorakoznak, de 4-én este a Trafó évadnyitó minifesztiválján is felbukkannak, sőt, az alkotó még a műhelytitkokba is beavatja a közönséget este hatkor.

Vandewalle a brüsszeli P.A.R.T.S-ban végezte koreográfusi tanulmányait, ott, ahol több sikeres magyar alkotó is képezte magát (Molnár Csabától Rózsavölgyi Zsuzsin át Maday Tímeáig). A flamand művész koreográfusként, filmesként és rendezőként is dolgozik. Védjegye a rendhagyó helyszínek használata; fény, hang, tér, mind arra hivatott produkcióiban, hogy kihívás elé állítsa a nézőket, kimozdítása őket komfortzónájukból. Igazi kísérletező, aki nemcsak a színházi- és köztereket, de a közönség életének pillanatait is megváltoztatja előadásaival. Most az volt a célja, hogy rutinos sétánkat váratlan tapasztalatokkal forgassa fel.

A produkciót Shosha van Kranendonkkal közösen készítette Benjamin Vandewalle. Tökéletes párost alkotnak, hiszen Kranendonk is interaktív produkciók létrehozásával kísérletezik. Eddigi munkáiban mozdulatokkal és ecsetvonásokkal vizsgálta az emberi testek egymáshoz való viszonyát és a közönség bevonásának lehetőségeit. Dolgozott már a C.R.E.W., az Ultima Vez és Willi Dorner társulatával, SOLO c. performanszát pedig európai turné keretében mutatta be több jelentős táncművészeti központ színpadán.

SZEPTEMBER 4-ÉN, PÉNTEKEN 18 ÓRÁTÓL DR. RUTTKAY ZSÓFIA, A MOME TECHLAB VEZETŐJE BESZÉLGET A TRAFÓKLUBBAN BENJAMINNAL VANDEWALLE-VEL ÉS A YOUNIVERSE PROJECTTEL (ANGOL NYELVEN).

A legfontosabb időpontokat a Trafó honlapján is megtalálod.

2015.09.03. 15:00-18:00 CORVIN KÖZ
2015.09.04. 15:00-16:30 CORVIN KÖZ
2015.09.04. 19:00-21:00 TRAFÓ TERASZ
2015.09.05. 14:00-17:00 CORVIN KÖZ

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top