+ Jegyzet

Woody Allen fogja felesketni a magyar határvadászegységet?

határvadászegység

Meg kell védeni a határainkat a bevándorlók agressziójától. Akkor is, ha mi adunk először tűzparancsot − mondja Zárug Péter Farkas.

Magyarországon meg kell előzni, vagy ha határunkhoz ér, meg kell akadályozni a népvándorló hordák agresszióját. Akkor is, ha mi adunk először tűzparancsot a határaink megvédésére, idézi a Mandíner Zárug Péter Farkas szavait a Demokrata nyomtatott változatából.

Miközben mi épp Szent István ünnepén új kenyeret szenteltünk és némi borongós idő közepette mégiscsak ittuk a jó hideg söröket, s ettük a jó kis ünnepi menünket, aközben Macedónia menekült-agresszió áldozata lett. S a végén még tőle kértek nagyobb empátiát a menekültekkel szemben.

határvadászegység

Balog Zoltán, Lázár János és Zárug Péter Farkas

Tessenek elképzelni, hogy 7, azaz hét ezer ember felsorakozik egy határon és a velük szemben álló határrendészetnek és rendőrségnek semmilyen módon nem engedelmeskedve próbálnak benyomulni a határon. A rendőrök és macedón határvédők kordont húznak és fegyveres, de érdemben azt nem használó őrökkel próbálják biztosítani, hogy az országba való bejutás mégiscsak rendezetten és a szabályoknak megfelelően történjen – ezt célozná a magyar kerítés is, mert mint kiderült, balga módon saját területen és nem valódi határsavban húztuk, na mindegy! Szóval a macedón fegyveresek a hivatalos menekültügyi eljárást szerették volna végezni, amikor elszabadult a messze létszámfölényben lévő több ezres népvándorló horda és áttörték a határt. Tetszenek érteni?

Tetszenek érteni?  A disznók már Macedóniában vannak.  Idehúzták a belüket a büdös, koszos kölykeikkel együtt abból a rohadt szétlőtt, putris Szíriából vagy honnan, hogy belerondítsanak Zárug Péter Farkas jó kis szentelt új kenyeres, hideg sörös, ünnepi terülj, terülj, asztalkám!-jába.

Akinek nincs semmije, az annyit is ér.

A népvándorlás Macedóniában tapasztalt agressziója a háború irányába mutat, mondja Zárug, és Magyarországon ezt meg kell előzni, vagy ha határunkhoz ér, meg kell akadályozni.

Akkor is, ha mi adunk először tűzparancsot a határaink megvédésére. Az idő közeleg.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány augusztus 26-án bejelentette: nincs és nem is lesz tűzparancs. Lesz viszont a Készenléti Rendőrségen belül hat határvadászegység, amelyek tagjai között 876 végzős, próbaidős rendészeti szakközépiskolást üdvözölhetünk. Nyilván Woody Allen fogja őket felesketni, és a kiskönyvükbe azt írják majd: HET (háború esetén túsz).

határvadászegység

Ha a nyájas olvasóban felmerülne a Deutsch Tamás-i kérdés, miszerint ki a f… az a Zárug Péter Farkas, íme a válasz: Zárug Péter Farkas egyetemi oktató. A 2000-es években Csurka István oldalán tűnt fel mint tanácsadó, a MIÉP-hez köthető Pannon Rádió hírszerkesztőjeként is dolgozott. Tagja az MTA Politikatudományi Társaságának, az MTA Hungarológiai Társaságának. 1998-tól a Magyar Országgyűlés szakértőjeként is dolgozik, országos médiumokban politikai elemzőként szerepel. Tudósi minőségében többek között egy hibás és manipulált közvélemény-kutatással híresült el, amelyben a Fideszt népszerűsítették.

Tetszenek érteni. Az empátia mibenlétét is.

Osman Sağırlı török − még az is kitelhet tőle, hogy muzulmán − fotóriporter viszont arról híres, hogy egyetlen képével minden szónál jobban érzékeltette a világgal a háború borzalmait. Szíriában több millió gyerek szenved, kényszerül elhagyni az otthonát a polgárháború miatt. Sagirli tavaly fényképezte le a négyéves Hudeát az atmehi menekülttáborban.

határvadászegység

Teleobjektívvel készítettem a képet, és a kislány azt hitte, hogy fegyvert fogok rá. Csak akkor döbbentem rá, hogy mennyire megrémítettem, amikor később megnéztem a képet

– mondta el a BBC-nek.

Az ő nevét érdemes megjegyezni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top