+ Ajánló

Újabb játékokat rejt magában a főváros

mindspace

A Mindspace által elindított 100 szóban Budapest pályázata idén két különleges városi játékkal bővül. A Sighter alkalmazás letöltőit a Palotanegyed 12 különleges helyszínéhez tartózó 12 szó inspirálhatja egy történet megírására, míg a közösségi történetírásba bekapcsolódók 10 emberrel konspirálva alkothatják meg közös budapesti meséjüket.

A Mindspace által elindított 100 szóban Budapest pályázata idén két különleges városi játékkal bővül. A Sighter alkalmazás letöltőit a Palotanegyed 12 különleges helyszínéhez tartózó 12 szó inspirálhatja egy történet megírására, míg a közösségi történetírásba bekapcsolódók 10 emberrel konspirálva alkothatják meg közös budapesti meséjüket.

A tavaly útjára indított, és a több mint 700 beküldött írással büszkélkedő pályázat idén közösségi játékokkal turbózza programját. Az ingyenesen letölthető Sighter alkalmazás újabb és újabb történetek megírására inspirálhatja a tollforgató pályázókat, akiknek nincs más dolguk, mint megkeresni az alkalmazás segítségével a budapesti Palotanegyedben elrejtett 12 szót. A 12 megtalált szó felhasználásával maximum 100 szavas, Budapestről szóló írásokat kell feljegyezni, egy – a Lumen kávézóban átvehető – illusztrált képeslapra és 2015. szeptember 29-ig átadni azokat a szervezőknek, egy kávéért vagy üdítőért cserébe.

A 100 szóban Budapest pályázat másik idei újdonsága a közösségi történetírás. A városi játék során 10 játékos alkothat közösen egy történetet Budapestről. Minden játékos maximum 10 szót írhat a lapra, melyet az utolsó történetíró a Lumen Kávézóban adhat le személyesen vagy küldheti el a kávézó címére postai úton. A játék érdekessége, hogy a megírandó történetek lapjai véletlenszerűen jutnak el a játékosokhoz, hiszen a történetírók bárkinek átadhatják a stafétát. A közösségi történetek szintén 2015. szeptember 29-ig juttathatóak el a Lumen kávézóba, ahol a játékosok egy kávéra vagy üdítőre a Lumen vendégei.

A két játék a 100 szóban Budapest pályázat kiegészítő játékát képezi. A nyomtatványra írt történeteket a szervezők külön bírálják el, azok nem kerülnek be a hivatalos versenybe, de természetesen a legjobbakat a szervező Mindspace csapata – támogatói segítségével – kiállítja, illetve díjazza. A pályázat a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ támogatásával a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös programként valósul meg.

A 100 szóban Budapest történetíró pályázatát tavaly indította útjára a Mindspace nonprofit szervezet. Arra kértek mindenkit, hogy írjanak Budapestről, meséljék el maximum száz szóban, milyen érzéseik, gondolataik vannak a várossal kapcsolatban. Egy kikötés volt és van: a történeteket maximum száz szóba kell sűríteni. A 100 szóban Budapest pályázatra idén ​2015. szeptember 1-ig lehet beküldeni a pályaműveket a 100 szóban Budapest oldalra, illetve a történeteket postai úton is elküldhetik a jelentkezők a Lumen Kávézó címére. A legjobbak pénznyereményben részesülnek, valamint műveiket kiállítják.

A Sighter segítségével játékosan megismerhetőek a város érdekességei, nevezetességei, csupán követni kell az iránytűt, a hideg-meleg visszajelzéseket, és feltárulnak környezetünk rejtett kincsei. Az ingyenes, magyar fejlesztésű, közösségépítő játék korábban elnyerte az Év Játékalkalmazása díjat is, és nagy sikerrel használják városi csapatépítő eseményeken is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top