+ Film

Almási Tamás: A sejtetés gyakran többet ér a filmvásznon, mint a konkrétum

almási tamás

Ezt a bonmot-t vasárnap az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában ejtette el Almási Tamás filmrendező, akinek a Tititá című alkotása a nemzetközi zsűri különdíját kapta a szarajevói filmfesztiválon.

Ezt a bonmot-t vasárnap az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában ejtette el Almási Tamás filmrendező, akinek Tititá című dokumentumfilmje a nemzetközi zsűri különdíját kapta a szarajevói filmfesztiválon.

Olyan témáról forgattunk és olyan „főszereplőt” kerestünk, amely a nézőket érdekelheti, akiért lehet izgulni.

A film Anti, a 18 éves, fanatikus gitáros történetén keresztül vizsgál olyan kérdéseket, mint hogy mi kell ahhoz, hogy megvalósíthassuk álmainkat, élni tudjunk a lehetőségeinkkel és hogy mi is tesz valakit jó zenésszé. Anti egy borsodi romatelepen él, nem ismeri a kottát, nem szokott hozzá a rendszeres gyakorláshoz, így amikor felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba, hamar rájön, hogy csoda helyett élete egyik legnagyobb kihívása vár rá.

A rendező elmondása szerint Anti azóta leérettségizett és hamarosan felvételizik egy budapesti zenei konzervatóriumba.

A szarajevói fesztiválon Nemes Jeles László Saul fia című alkotását is díjazták, a játékfilmes zsűri különdíját nyerte el.

A filmfesztiválon idén 57 ország 259 filmes alkotását mutatták be – köztük három magyart – mintegy 100 ezer néző előtt, a játékfilmek versenyében 10 produkció indult.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top