+ Képzőművészet

Bogányi csodazongorája is Milánóba repül

Bogányi-zongora

A Szigetről Milánóba? címmel interaktív installációval repíti ki az érdeklődőket a Milánói Világkiállításra az expo magyar pavilonjának csapata.

A Szigetről Milánóba? címmel interaktív installációval repíti ki az érdeklődőket a Milánói Világkiállításra az expo magyar pavilonjának csapata.

Papp Csenge, a magyar pavilon igazgatója az interaktív installáció csütörtöki bemutatóján elmondta: szerették volna a Sziget-látogatókhoz is elhozni az expót, ezért smartboxokban mutatják be, miről szól a magyar pavilon. Az érdeklődők így ott lehetnek Bogányi Gergely mellett, ahogy az általa kifejlesztett, új zongorán játszik, megismerhetik az expo történelmi hátterét és fő tematikáit – élelmiszerbiztonság, GMO mentesség -, valamint hogy mi történt a pavilonban nyitva tartása eddigi három hónapja alatt.

Weisz Fanni, a világkiállítás magyar arca hangsúlyozta a fenntartható fejlődés, az egészséges táplálkozás és az élelmiszer-biztonság fontosságát, hozzátéve: ezek az üzenetek személyesen is fontosak számára. A pavilon-munkálatok 2014 novemberében kezdődtek, majd az Életkert Pavilon rekordidő alatt, négy hónap alatt készült el négy tonnányi, több mint 16 ezer darab fém összekötő elemből.

Az Életkert Pavilon virtuálisan is bejárható ezen a honlapon.

Rétfalvi Flóra, a pavilon kommunikációs vezetője elmondta: a magyar kiállítás látogatottsága az egymillió felé közelít, de Milánóban és a környező olasz városokban is számos külsős programmal jelentkeztek már eddig is. A magyar pavilonban augusztus 18-án tartják a Tehetség napját, ekkor a három Polgár-nővér vesz részt sakkszimultánon, amelyen az Olasz Sakkszövetség elnöke is jelezte részvételét, ősszel Bíró László-emlékkiállítással jelentkezik a magyar pavilon, a golyóstoll feltalálójára emlékezve, majd a talán legismertebb, Magyarországon született személy, Harry Houdini előtt is tárlattal tisztelegnek. Az október végi zárásra időzítve David Merlini különleges szabadulóművészeti produkciót is tervez, de néhány programot még külső helyszínekre is szerveznek az expo ideje alatt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top