+ Média

Nem indokolta meg távozása okát az MTVA leköszönő vezérigazgatója

Szabó László Zsolt

Feladatait augusztus 15-éig a vezérigazgató-helyettes látja el. Az új vezérigazgatót megbízása vagy kinevezése a törvényi szabályozás értelmében a Médiatanács elnökének jogkörébe tartozik.

Tegnap benyújtotta felmondását Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója.

A leköszönő vezérigazgató a Médiatanács elnökénél kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését, közös megegyezéssel 2015. augusztus 15-i hatállyal. A vezérigazgató nem indokolta döntését.

Feladatait augusztus 15-éig a vezérigazgató-helyettes látja el. Az új vezérigazgatót megbízása vagy kinevezése a törvényi szabályozás értelmében a Médiatanács elnökének jogkörébe tartozik.

Szabó László Zsolt korábban dolgozott többek között a Kossuth Könyvkiadónál, a Zöld Újságnál, a Duna Televíziónál, a Magyar Televíziónál, a Külügyminisztériumban, az Antenna Hungáriánál, az Echo TV-nél és az MTI-nél is.

A volt vezérigazgató 2013 októbere óta irányította az évi 80 milliárd forintos költségvetéssel működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot.

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gosztonyi Zsolt szerint:

    Elsősorban baj volt az MTVA nézettségével , ez nem tetszett a feljebb valójának. De aggodalmak merültek fel, magával a közbeszerzésekkel is. Néhány cég, egészen a miniszterelnökségig elment panaszával. Súlyos bírálatok érték Szabó László Zsoltot illetve a műszaki tanácsadóit is. Hogy ennek van-e alapja, csak egy független bizottság felállításával lehetne kideríteni. De megérné vele foglalkozni. A szakma úgy érzi, hogy nem volt megfelelően ellenőrizve az MTVA pénzköltése illetve szerződés kötései sem. Nem véletlen, hogy az Átlátszó.hu sokszor adott be adat igénylést. Nem érthető továbbá az sem, hogy az MTVA-nak professzionális mérnök szakember gárdája mellett miért kell külső szakértőket horror összegekért foglalkoztatni.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top