+ Zene

Börtönbe került fia inspirálta a Pink Floyd gitárosát

pink floyd

A fiút, aki a 2010-es tüntetésen levett egy zászlót egy háborús síremlékről és megdobálta a királyi konvojt, erőszakos viselkedése miatt 16 hónapra ítélték, ebből végül négy hónapot töltött a börtönben.

David Gilmour, a Pink Floyd gitárosának új kislemezén annak a börtönnek a kórusa énekel, amelyben fia töltötte le büntetését.

A Rattle That Lock című számot a The Liberty Choir közreműködésével vették fel. Az elítéltek számára rehabilitációs szerepet betöltő kórusban a Wandsworth börtön egykori rabjai és helyi énekesek szerepelnek.

A rocklegenda szerint a dalárda „valódi reményt és optimizmust” ad a raboknak.

https://www.youtube.com/watch?v=eHP7l0EaouM

Gilmour fia, Charles 2011-ben került a Wandsworth falai közé, miután letartóztatták egy tandíjellenes diákmegmozduláson. A fiút, aki a 2010-es tüntetésen levett egy zászlót egy háborús síremlékről és megdobálta a királyi konvojt, erőszakos viselkedése miatt 16 hónapra ítélték, ebből végül négy hónapot töltött a börtönben.

A gitáros a BBC Newsnak elmondta: fia börtönbüntetése hívta fel a figyelmét a börtönállapotokra, és arra, hogyan lehetne azokon javítani.

A börtönkórushoz heti rendszerességgel látogatnak el a Dél-londoni Kórus tagjai, hogy a rabokkal  énekeljenek, a büntetésüket letöltött elítélteket pedig befogadja a patronáló énekkar. A volt rabok közül heten énekelnek a Rattle That Lock harmincfős kórusában.

Gilmour és felesége jótékonysági alapítványán keresztül pénzadománnyal is támogatja a The Liberty Choir munkáját, valamint azt, hogy más börtönök felé is terjeszkedjenek.

Gilmour – aki kedden ellátogatott a Wandsworth börtönbe – arról is beszélt, hogy a rabok körében nagyon népszerű a kórus, sokan akarnak csatlakozni.

A zenész elárulta, hogy a Rattle That Lock nem a börtönről szól: arra bátorít mindenkit, hogy álljon talpra és ne süppedjen bele az apátiába.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top