+ Irodalom

50 könyv, amit legtöbben kerestek júliusban

bookline

Csöppet sem meglepő például, hogy mind a nyomtatott mind az e-könyvlistán továbbra is előkelő helyezéssel bír Spiró György új könyve, a Diavolina.

A Bookline 50 legsikeresebb könyvét bemutató júliusi listája 23 új könyvvel büszkélkedhet. Az első helyre a Ropi naplója sorozat legújabb regénye érkezett, második helyre pedig az idei nyár slágere, a felnőtteknek szóló kifestőkönyv, a Titkos kert került. A szépirodalmi remekeket ebben a hónapban az e-könyv olvasók értékelték inkább.

A videojáték-tervező, képregényrajzoló író Jeff Kinney sorozatának kilencedik kötete, a Ropi naplója – A nagy kiruccanás került az első helyre a Bookline toplistáján. A különleges illusztrációkkal, amelyeket a szerző készített, és meglepő fordulatokkal bővelkedő regény évek óta sikeres a fiatalok körében. A felnőtteknél pedig továbbra is tarol a színező, ami nemcsak nálunk népszerű, hiszen 35 országban, több millió ember­ tölti az idejét színezéssel, így nem meglepő, hogy Johanna Basford: Titkos Kert – Színezőkönyve második a listán. Harmadik helyre Schobert Norbert új könyve, a Nagy kalóriahazugság került, amiben a szerző senkit és semmit nem kímélve bemutatja a kalóriaszámítás feleslegességét és a szénhidrátfogyasztás okozta súlyos problémákat.

Ennél kevésbé meglepő,

hogy mind a nyomtatott mind az e-könyvlistán továbbra is előkelő helyezéssel bír Spiró György új könyve, a Diavolina, és a világ számos országában sikeres, Paula Hawkins: A lány a vonaton című különleges hangulatú krimije. Spiró regénye Gorkij ellentmondásos világáról és utolsó éveiről szól, Hawkins hátborzongató hangulatú regénye pedig azokat a veszélyeket mutatja be, amelyek az otthonainkban, a kapcsolatainkban fenyegetnek bennünket.

178 napja szerepel és jelenleg hetedik

a listán Giulia Enders Bélügyek című könyve, ami összefoglal mindent, amit az emésztésről tudni kell, mindezt szellemesen, ragyogó humorral, azt bizonyítva, hogy a tudomány is lehet szórakoztató.

A nyár egyértelműen a gyerekeké,

akiknek végre van idejük olvasni, így a Bookline listáján több gyerekkönyv szerepel, a klasszikusok közül többek között megtaláljuk a Lassie hazatér-t, a Két Lottit, Misi mókus kalandjait, a Pál utcai fiúkat, a kortárs alkotók művei közül Berg Judit Ruminiját, a soron következő Bogyó és Babócát, illetve Beck Andrea Titoktündérét.

Több, elsősorban női olvasónak szánt könyv

található a listán, melyek könnyed nyári szórakozásként nem ígérnek mást, mint önfeledt kikapcsolódást. Ám ezek a könyvek sem készülnek egy kaptafára, van itt thriller, Elizabeth Little Amíg a lányod voltam című regénye, amit a kritikusok az új Holtodiglannak kiáltottak ki. Találunk a nőknek szánt könyvek között romantikus regényt Jennifer Probst tollából, aki az itthon is hatalmas sikernek örvendő Milliárdosfeleségeket írta, és aki most két új könyvvel is szerepel a listán, a Keresd az alkalmat-tal, és a júliusban megjelent Keresd a tökéletest-tel. A Bookline legkeresettebb könyvek listájára felkerült Philippa Gregory, a történelmi romantikus regények örök királynőjének új regénye, a Király átka, és erotikus regény is, Laurelin Paige erotikus sorozatának első kötete, a Megtalállak még, mely a tavalyi év 10 legkeresettebb könyve között szerepelt Amerikában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top