+ Tudomány

Nyilvánosságra hozta a Google a múzeumok keresési statisztikáját

google

A londoni múzeumok a legkeresettebbek a Google keresőmotorjában egy kedden ismertetett felmérés eredményei szerint. És lássuk, mi van még!

A londoni múzeumok a legkeresettebbek a Google keresőmotorjában egy kedden ismertetett felmérés eredményei szerint.

A világ múzeumai közül a Google felhasználói a brit főváros Tudománytörténeti Múzeumára kerestek rá a legtöbbször – derült ki az internetes óriás és a londoni városháza kutatásából. A második és a harmadik helyen is londoni intézmény, a Természettudományi Múzeum és a British Múzeum áll.

A negyedik legkeresettebb a New York-i Metropolitan Múzeum, míg az ötödik a washingtoni Smitshonian Múzeum.

Lenyűgöző, hogy ennyien érdeklődnek a Tudománytörténeti Múzeum iránt, a felmérés eredményei újabb bizonyítékkal szolgálnak arra, hogy a brit múzeumok világszínvonalúak

– mondta Ian Blatchford, az 1857-ben alapított Tudománytörténeti Múzeum igazgatója, hozzátéve, hogy szeptember 1-jén nyílik eddigi legnagyratörőbb kiállításuk, mégpedig az űrkorszak születéséről. A múzeumot évente 3,3 millió látogató keresi fel.

London kétségkívül a világ kulturális fővárosa

– mondta a felmérés eredményeire reagálva a brit főváros polgármestere. A kutatás szerint a keresési lista élén végeztek a brit főváros színházai is.

A turisták egyre nagyobb számban látogatnak nagyszerű városunkba, amely egyedülálló kulturális élményekkel és látnivalókkal várja őket. Világhírű múzeumaink, galériáink, színházaink és egyéb játszóhelyeink vezetői fantasztikus munkát végeztek: nagysikerű kiállításokat és eseményeket szerveztek

– tette hozzá Boris Johnson.

A brit főváros ezekben a napokban a Viktória és Albert Múzeum Alexander McQueen-kiállításának sikerétől hangos: a vasárnap zárult tárlatot 21 hét alatt csaknem félmillióan látták, a néhai brit divattervező munkáiból rendezett kiállítás az utolsó két hétvégén éjszaka – este 10 és hajnali fél hat között – is fogadta a látogatókat, amire korábban nem volt példa.
A hamarosan kezdődő őszi kulturális fesztiválra utalva Boris Johnson úgy fogalmazott:

ha utazást terveznek az elkövetkező hónapokra, Londont ne hagyják ki!.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top