+ Film

Cate Blanchett szenvedéllyel adja át magát a kockázatnak és az innovációnak

cate blanchett

Cate Blanchett tehetsége másokat is arra inspirál, hogy a legjobbat hozzák ki magukból, ösztönzi a filmes világot, hogy jobban elköteleződjön a női művészek és női közönség iránt, intelligenciával és bájjal hajtja előre a mozit.

Cate Blanchett kapja idén a New York-i Modern Művészetek Múzeuma (MoMA) filmes elismerését, az Oscar-díjas színésznő tiszteletére rendezik meg az éves jótékonysági gálát novemberben.

Örömmel ünnepeljük azt a nőt, aki a filmszínészet legnagyobb hagyományait testesíti meg, miközben szenvedéllyel adja át magát az innovációnak és a kockázatoknak. Cate Blanchett tehetsége másokat is arra inspirál, hogy a legjobbat hozzák ki magukból, ösztönzi a filmes világot, hogy jobban elköteleződjön a női művészek és női közönség iránt, intelligenciával és bájjal hajtja előre a mozit

– idézte Rajendra Royt, a MoMA filmkurátorát a Hollywood Reporter. A MoMA idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját.

A november 17-i gálán Blanchett karrierjét méltatják. Az 1969-ben született ausztrál színésznő többek között olyan filmekkel vált világhírűvé, mint az Elizabeth, A tehetséges Mr. Ripley és A gyűrűk ura sorozat. Oscar-díjat az Aviator és a Blue Jasmine című filmekben nyújtott alakításáért kapott.

A MoMA Film Library néven 1935-ben alapított filmes gyűjteménye a legátfogóbb az Egyesült Államokban, több mint 30 ezer nemzetközi filmet őriz.

A MoMA elismerése az egyik legnagyobb tekintélyű díjnak számít, a kitüntetett tiszteletére rendezett gála célja, hogy pénzt gyűjtsön a múzeum filmes állományának gyarapítására. Tavaly Alfonso Cuarón, korábban Tilda Swinton, Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Baz Luhrmann, Tim Burton és Kathryn Bigelow részesült az elismerésben.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top