+ Életmód

Idén is lesz szívhalászat a Balatonban

Anna-bál

A 190. Anna-bált rendezik szombaton Balatonfüreden az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében, a bál előestéjén, pénteken a hagyományoknak megfelelően idén is lesz szívhalászat a Balatonban.

A 190. Anna-bált rendezik szombaton Balatonfüreden az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében, a bál előestéjén, pénteken a hagyományoknak megfelelően idén is lesz szívhalászat a Balatonban.

A szombat esti bál fővédnöke Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, díszvendége pedig Balatonfüred új kulturális partnere, Komárom lesz. Idén a 18 éves lányok közül Balatonfüredről 9, a település testvérvárosaiból pedig 21 fogadta el a meghívást a bálra.

A hagyományoknak megfelelően az Anna-bál előestéjén, pénteken idén is lesz szívhalászat a Balatonban, ahol a Jókai motoros hajó fedélzetéről hálókkal próbálják a résztvevő lányok a vízen lebegő, fából készült szíveket kihalászni. A szívhalászat fődíjasa kísérőjével a jövő évi Anna-bál vendége lesz. Azokat, akik nem tudnak kihajózni, péntek este a parton Szívhalászók címmel zenés lampionos látványszínházi est várja – közölték a szervezők az MTI-vel.

A báli menet szombaton a Vaszary-villa kertjéből indul. Itt kerülnek a bálozók nyakába a herendi porcelánszívek, amelyek idén a Balaton szíve fantázianévre hallgatnak és kék festésükkel a tó színére, a szív jelzővel pedig az esemény rangjára utalnak.

A bálra a díszvendégekkel együtt mintegy ötszáz főt várnak, az 50-70 ezer forintos jegyek már hónapokkal ezelőtt elkeltek. A nyitótáncot idén is a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolják.

A bálozókat az Anna Grand Hotelban mintegy 80, zömében nyolcfős asztal várja, amelyeken a vacsorát kék Apponyi-mintás porcelánban tálalják. Az idei Anna-bálon mintegy 75 millió forint értékben 3500 darab porcelánt biztosítanak az étkezéshez.

A hagyományok szerint a résztvevők közül a közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, majd a szűkített mezőnyből szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit, akiket este fél tizenkettőkor mutatnak be. Ők vasárnap délelőtt tíz órától a Kisfaludy Színpadon is megjelennek, majd lovas huszárok kíséretében sétakocsikázásra indulnak a városban.

Az Anna-bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei pedig Rothschild- és Apponyi-mintásat kapnak ajándékba.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top