+ Film

Jonathan Demme lesz a filmfesztivál zsűrielnöke

Jonathan Demme

Jonathan Demme amerikai filmrendező lesz a szeptemberi velencei filmfesztivál Horizont programjának zsűrielnöke. Az elsőfilmesek zsűrijét az olasz Saverio Costanzo vezeti majd.

Jonathan Demme amerikai filmrendező lesz a szeptemberi velencei filmfesztivál Horizont programjának zsűrielnöke. Az elsőfilmesek zsűrijét az olasz Saverio Costanzo vezeti majd.

A bárányok hallgatnak című filmjével 1992-ben Oscar-díjat kiérdemlő Demme új munkája, a Ricki and the Flash augusztusban a Locarnói Filmfesztivált nyitja meg. A zenés film főszerepét Meryl Streep alakítja.

Demme visszatérő vendég Velencében, a Lidó közönsége korábban a Melvin és Howard, A mandzsúriai jelölt, a Man from Plains, a Rachel esküvője, az I’m Carolyn Parker és az Enzo Avitabile Music Life című produkciókat láthatta tőle a fesztiválon – emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

A Horizont program zsűrije öttagú, a szekcióban a legjobb film és legjobb rendező díja mellett a legjobb színész vagy színésznő és a legjobb rövidfilm elismerését is odaítélik, valamint különdíjat is adnak.

Ahogy korábban a szervezők ezt már nyilvánosságra hozták, a 72. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a versenyprogram munkáit elbíráló, és az Arany Oroszlán-díjakról döntő zsűrit Alfonso Cuarón irányítja majd.

A legjobb elsőfilmes produkciónak járó trófea odaítéléséről döntő zsűrit az olasz rendező, Saverio Costanzo vezeti. A Luigi di Laurentiis-díj, a „Jövő oroszlánja” százezer dolláros pénzjutalommal jár, ezt a rendező és a producer kapja. Costanzo tavaly nagy sikert aratott Velencében: Hungry Hearts című alkotásának férfi és női főszereplője, Adam Driver és Alba Rohrwacher is díjazott lett.

A velencei filmfesztivált szeptember 2. és 12. között rendezik meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top