+ Irodalom

Érdekes dolgokat mondott Spiró György a Móricz Zsigmond Könyvesbolt megnyitóján

móricz Zsigmond könyvesbolt

A könyvesbolt megnyitóján egyúttal azt is bejelentették, hogy átadták az első magyar könyvautomatát is, amelynek kínálatában több mint húsz könyv szerepel.

Megnyílt kedden a Kossuth Kiadói Csoport negyedik könyvesboltja az idén márciusban csődvédelmet kért Ulpius-ház Könyvkiadó egykori üzletének helyén a budapesti Móricz Zsigmond körtéren.

A Móricz Zsigmond nevét viselő könyvesbolt ünnepélyes megnyitóján Spiró György író elmondta, hogy véleménye szerint manapság „divat” könyvesboltokat bezárni és könyvtárakat megszüntetni, ugyanakkor ez mindig is így volt. Példaként említette, hogy már az „ókori nagyok” munkáinak túlnyomó többsége is elveszett, az akkor felhalmozott tudásnak csupán töredéke maradt az utókorra.

Az író Umberto Eco és Jean-Claude Carriére magyarul 2010-ben megjelent beszélgetéseit idézve hangsúlyozta azt is, hogy az „elektronikus-alapú memóriatár” rendkívül sérülékeny, továbbra is a papíralapú információtárolás a legbiztonságosabb és legtartósabb módszer.

A könyv egészen páratlan módon képes az emberi tudást megőrizni

– fogalmazott Spiró György.

Az író hozzátette:

Majdnem mindegy, melyik bolt mit árul, a lényeg, hogy könyv legyen. A Móricz Zsigmond Könyvesbolt megnyitása azt jelenti, hogy nincsen minden veszve.

Az első magyar könyvautomata

Az eseményen Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy a Móricz Zsigmond Könyvesbolt mellett kedden átadták Magyarország első könyvautomatáját is az Uzsoki utcai kórház főbejáratánál.

Az automata kínálatában egyszerre több mint húsz könyv szerepel, a választásban egy digitális kisképernyő segít, ahol böngészni lehet a művek ismertetői között. A megvásárolható könyvek között a gyerekkönyvek, krimik, bestsellerek, kvízkönyvek és díszkötetes klasszikusok mellett helyet kap a kortárs irodalom is.

A könyvesbolt nagy érdeklődés mellett zajló keddi megnyitóján a vásárlók a Kossuth Kiadói Csoport szerzőivel, többek között Spiró Györggyel, Bitó Lászlóval, Horváth Péterrel és Tömpe Istvánnal dedikáltathattak.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top