+ Irodalom

Sikerült rávenni a Micimackó íróját, hogy olvasson föl egy részt a könyvéből

micimackó

Az 1929-es felvételen Milne a Micimackó harmadik fejezetéből olvas fel egy részletet, melyben Micimackó és Malacka vadászni mennek, és kis híja, hogy menyétet nem fognak.

1924. február 13-án a Punch magazin hasábjain megjelent egy vers, melyet a lap egyik szerkesztője és állandó munkatársa, Alan Alexander Milne írt. A Teddy Bear című költemény az író When We Were Very Young névre keresztelt, gyerekeknek szánt verseskötetének egyik darabja, melynek létrejöttét Milne akkor négy éves fiának, Christopher Robinnak szeretett plüssmackója inspirálta. A könyvet egy évvel később adták ki a szintén a Punchnak dolgozó E.H. Shephard rajzaival. A Teddy Bear a Micimackó elődje volt és csupán két évet kellet várni arra, hogy maga a máig töretlen népszerűségnek örvendő klasszikus is megjelenjen és időtálló gyerekkönyvvé váljon.

A Dominion Gramophone Company egyik specialitása a neves írók becserkészése volt, akikkel saját műveikből olvastattak fel. 1929 nyarán sikerült Milnét is rávenni arra, hogy mondja fel a kötet 3. fejezetének egy részét, melyben „Micimackó és Malacka vadászni mennek, és kis híja, hogy menyétet nem fognak”.

Íme:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top